Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Çalışma saatleri kısalıyor mu? Maaşlar düşecek mi?

Çalışma saatleri kısalıyor mu? Maaşlar düşecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın düzenleme çalışmalarıyla ilgili heyecan yaratan gelişmeler yaşanıyor. Haftalık çalışma saatlerinin azaltılması ve yeni çalışma modellerinin gündeme gelmesi, vatandaşlar arasında farklı düşünceleri beraberinde getiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çalışma saatleri kısalıyor mu? Maaşlar düşecek mi?
KAYNAK: Haber Merkezi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklamada, sosyal güvenlik mevzuatının ve uygulamalarının, değişen iş gücü piyasası koşullarına ve yeni nesil esnek çalışma şekillerine daha uyumlu hale getirileceğini belirtti.

Bakanlık, Haftalık Çalışma Saatlerini Düşürmek İçin Çalışıyor

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarının ardından, çalışma saatlerinin kısaltılması ve mesai saatlerinin değiştirilmesi gündeme geldi. Bakanlık, haftalık çalışma saatlerinin düşürülmesi için düzenleme üzerinde çalışıyor.

Haftalık 35 Saate İndirilmesi Gündemde

İş kanununda haftalık 45 saat olan çalışma saatinin 40 hatta 35 saate indirilmesi gündemde. Bazı meslek gruplarındaki 48 saatlik çalışma saatleri de azaltılacak.

Verimli Çalışma Hedefleniyor

Yapılacak düzenleme ile çalışma saatleri aşağı çekilerek iş ve özel yaşam dengesi sağlanacak. Böylelikle daha verimli bir çalışma hayatı planlanırken, yeni düzenleme çalışan odaklı olacak.

Olumlu Etkileri

Meclis Araştırma Hizmetleri Başkanlığı, çalışma süresinin kısaltılmasının hem halk sağlığını hem de aile ilişkilerini olumlu yönde etkileyeceğini ortaya koydu.

Avrupa'da Denenen Uygulamalar

Batı Avrupa ülkeleri ve Japonya haftada 4 gün çalışmayı denemeye başlarken, İngiltere ise günde 5 saat çalışma denemesi yapıyor. Türkiye'de benzer formüllerin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Uzaktan, Kısmi ve Geçici Süreli Çalışma Modelleri Gündemde

Çalışma saatlerinin azaltılmasının yanı sıra uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma modelleri üzerinde de durulduğu öğrenildi.

Vatandaşların Endişeleri: Para mı? Zaman mı?

Bakanlığın çalışma saatleriyle ilgili düzenleme çalışmaları heyecan yaratsa da vatandaşlar, çalışma saatlerinin kısalması durumunda maaşlarında düşme olasılığından endişe ediyor. Bu durum, birçok çalışan arasında Para mı? Zaman mı? ikilemine neden oluyor.

Türkiye'de Çalışma Süreleri

Türkiye, haftalık 50 saat üzeri çalışanların toplam çalışanlara oranı bakımından OECD üyesi ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor. Her 3 işçiden yaklaşık 1'i haftada 50 saatten fazla çalışıyor. Ana işteki haftalık ortalama çalışma süresi bakımından ise Kolombiya'dan sonra ikinci sırada bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur'da motosiklet yayaya çarptı

Burdur'da motosiklet yayaya çarptı