Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Büyük kripto borsası 4 milyar dolarlık sarsıntıyla karşı karşıya

Büyük kripto borsası 4 milyar dolarlık sarsıntıyla karşı karşıya

Binance'a ABD Adalet Bakanlığı tarafından 4 milyar dolarlık fatura çıkarıldı, soruşturma devam ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Büyük kripto borsası 4 milyar dolarlık sarsıntıyla karşı karşıya
KAYNAK: Haber Merkezi

ABD Adalet Bakanlığı, kripto para borsası devi Binance'ı kara para aklama ve dolandırıcılık gibi suçlamalarla 5 yıldır süren bir soruşturmanın ardından 4 milyar dolarlık ödeme yapmaya zorluyor. ABD Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan rapora göre, bu fatura, devam eden soruşturmayı sonlandırmayı amaçlıyor.

Uzun Süredir Takipte: 5 Yıllık Soruşturma Süreci

Binance, ABD Adalet Bakanlığı tarafından kara para aklama ve suç faaliyetleriyle ilgili olarak 5 yıldır takip ediliyor. Ancak, sadece kara para aklama ve dolandırıcılıkla sınırlı olmayan suçlamalar arasında, Binance'ın Rus-Ukrayna savaşında yer alan Rus kullanıcılarını uluslararası yaptırımlardan muaf tutmak için özel bir çaba harcadığı iddiaları da bulunuyor.

Çeşitli Suçlamaların İncelenmesi

Binance'a yöneltilen suçlamalar arasında, kara para aklama ve dolandırıcılığın yanı sıra, platformun Rus kullanıcılarını uluslararası yaptırımlardan muaf tutma çabaları da bulunuyor. Bu çerçevede, ABD Adalet Bakanlığı'nın şirketten talep ettiği 4 milyar dolarlık ödeme, Binance'ın ABD'deki faaliyetlerini devam ettirebilmesi için bir koşul olarak ortaya çıkıyor.

Cezai Sorumluluk Tehlikesi

Eğer Adalet Bakanlığı'nın çıkardığı fatura ödenmezse, Binance'ın CEO'su Changpeng Zhao'nun cezai suçlarla yargılanma riski bulunuyor. Şirketin önümüzdeki dönemde nasıl bir tepki vereceği ve bu soruşturmanın piyasaya etkisi merakla bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İtalya Almanya biletini aldı

İtalya Almanya biletini aldı