Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ekmek 10 TL'yi aşabilir: Bu daha iyi günlerimiz

Ekmek 10 TL'yi aşabilir: Bu daha iyi günlerimiz

Türkiye’de artan gıda enflasyonu sebebi ile halk her gün sağlıklı beslenmeden uzaklaşıyor. Antalya’da ise ekmeğin 7.50 TL olması sonrası ‘Ekmekte lüks oldu’ diyen vatandaşlara bir kötü haber de Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. Dursun Büyüktaş’tan geldi. Başkan Büyüktaş, “Ekmek 10 TL’yi geçecek bu daha iyi günlerimiz” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekmek 10 TL'yi aşabilir: Bu daha iyi günlerimiz

Antalya’da ekmek fiyatının 7.5 TL olması sonrası halktan büyük tepkiler gelmişti. Ekmek fiyat zammı hakkında konuşan ZMO Antalya Şube Başkanı Prof. Dr. Dursun Büyüktaş, “Daha da artacak, 10 TL’yi geçecek, Undaki sübvansiyonu seçimden sonra kaldırdılar. Buğday fiyatı 7 bin 500 TL iken un sanayine 4 bin 500 TL’den veriliyordu. Şimdi bu sübvansiyon kaldırıldı. Dolaysıyla kullanılan un fiyatı artacağından bu artış ekmeğe fiyatlarına yansıyacak” dedi.

4411852

“ÇİFTÇİ TEŞVİK EDİLSİN”

Daha öncede yaptığı açıklamalarında 3.5 milyon hektar tarım arazisinin boş olduğundan yakınan Başkan Dursun Büyüktaş, “İlk yapılması gereken iktidar buğday fiyatlarını hızlı şekilde açıklamalı. Bizim kendi topraklarımızda üretim yapmamız gerek. Son 20 yılda 3,5 milyon hektar alan ekilmiyor. Bunun da 2,3 milyon hektarı buğday ekim alanlarından oluşuyor. Çiftçi buğdaydan kazanmadığı için ekim yapmadı. Girdi fiyatları çok yüksek girdi fiyatlarına bir sübvansiyon sağlanması lazım ki çiftçiyi teşvik etsin” demişti

ENERJİ FİYATLARI ARTTI

Artan enerji fiyatları sebebiyle de tarımdaki girdinin iyice yükseldiğini dile getiren Başkan Dursun Büyüktaş, “Seçimden bu yana enerji fiyatlarında fahiş artışlar oldu. Bunlar da ekmek fiyatlarına yansıyacak” diyerek ekmeğe yeni zammın kapıda olduğu işaretini verdi. İktidarın undaki sübvansiyon desteğinin sonlanması sonrası un sanayine sübvanse desteği sağlanılmayacağını yeni bir anlaşma ile ekmek fiyatının önünün alınabileceğine dikkat ekti.

TAHIL KORİDORU TÜRKİYE’Yİ VURACAK

Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle Tahıl Koridoru Antlaşması’nın bitmesinin Türkiye’yi olumsuz etkileyeceğini dile getiren Başkan Büyüktaş, “Karadeniz’deki tahıl koridoru da sona erdi, ve buğday fiyatları dünya piyasasında artacak. Biz de ithalat ile ihtiyacımız olan buğdayı karşıladığımız için hem artacak dünya buğday fiyatları hem de dolardaki kur artışından dolayı daha pahalıya ithal etmiş olacağız. Bütün bunlar ekmek fiyatlarına yansıyacağından ekmek fiyatları daha da artacak. Bunlar daha iyi günlerimiz” dedi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Grevden önce Bakan'dan mektup var

Grevden önce Bakan'dan mektup var