Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Brent petrolün varil fiyatı 76,47 dolar

Brent petrolün varil fiyatı 76,47 dolar

Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 76,47 dolar olarak işlem görüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Brent petrolün varil fiyatı 76,47 dolar
KAYNAK: AA

Brent petrolün varil fiyatı dün 77,82 dolara kadar yükseldi. Ancak, gün sonunda fiyat 76,48 dolarda kapanmıştı. Bugün saat 09.25 itibarıyla Brent petrol varil fiyatı %0,01 azalarak 76,47 dolara geriledi. Aynı zamanda, Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili 73,22 dolardan işlem gördü.

Piyasa Etkileyen Gelişmeler

Petrol fiyatlarındaki bu değişim, fiziki piyasada görülen olası daralma işaretleri ve Orta Doğu'daki artan gerilimler nedeniyle gerçekleşti. İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki Hizbullah komutanına düzenlediği hava saldırısı ve Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Tahran’da suikaste uğraması bölgedeki tansiyonu artırdı. Bu olaylar sonrası İran ve Lübnan Hizbullahı’ndan Tel Aviv’e karşı misilleme tehdidi geldi.

Libya'daki üretim duraklaması da arz endişelerini tetikledi. Libya'nın güneyindeki Şerare Petrol Sahası, günlük yaklaşık 300 bin varil üretim kapasitesine sahip ve ülkenin toplam üretiminin yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

Küresel Stok ve Talep Durumu

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), "Ağustos 2024 Kısa Dönem Enerji Görünümü Raporu"nda, küresel petrol stoklarının yılın ilk yarısında günlük yaklaşık 400 bin varil düştüğünü belirtti. Yılın ikinci yarısında ise stokların günlük yaklaşık 800 bin varil azalacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, ABD'nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta 180 bin varil arttığı öngörülüyor. Bu artış, yaz döneminin sonuna yaklaşılmasıyla yakıt talebinde bir düşüşe işaret ediyor.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi, resmi stok verilerini gün içinde açıklayacak. Eğer veriler stokların arttığını gösterirse, fiyatların aşağı yönlü bir seyir izlemesi bekleniyor. ABD'deki resesyon korkusu da talep endişelerini beslemekte ve fiyatları baskılamaktadır.

Teknik Analiz

Brent petrolde teknik olarak 77,43 ile 79,64 dolar aralığı direnç, 75,22 ile 73,01 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izlenebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzonspor Avrupa Arenasında 152. Maçına Çıkıyor

Trabzonspor Avrupa Arenasında 152. Maçına Çıkıyor