Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bodrum'da tatil ne kadar pahalı? Sosyal medya paylaşımlarına turizmciler isyan etti

Bodrum'da tatil ne kadar pahalı? Sosyal medya paylaşımlarına turizmciler isyan etti

Bodrum'da turizmciler, sosyal medyada yayılan pahalılık iddialarına tepki göstererek, ilçede her bütçeye uygun tatil imkânı bulunduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bodrum'da tatil ne kadar pahalı? Sosyal medya paylaşımlarına turizmciler isyan etti
KAYNAK: İHA

Turizmin gözde merkezi Muğla'nın Bodrum ilçesinde turizmciler, sosyal medyada yayılan 'Bodrum çok pahalı' ve 'şezlonglar boş' gibi iddialara isyan etti. Bodrum'un 13 farklı koyunda her bütçeye uygun tatil imkânı bulunduğunu belirten turizmciler, sahillerin tıklım tıklım dolu olduğunu vurguladı.

A W248381 01

Fiyat Kıyaslamaları ve Sosyal Medya Algısı

Özellikle sosyal medyada başlayan fiyat kıyaslamaları, lahmacundan dondurmaya kadar uzanan paylaşımlarla gündeme geldi. Bodrum'un en pahalı restoranlarında yapılan fiyat paylaşımları, ilçede tatil yapmanın çok pahalı olduğu algısını oluşturdu. Bu duruma tepki gösteren turizmciler, gerçeklerin böyle olmadığını ifade ettiler.

A W248381 03

Sahiller Doldu

Bodrum'un Ortakent Sahili'nde yaşanan yoğunluk, sosyal medyada yayılan iddiaların aksine, sahilin iğne atsan yere düşmeyecek kadar dolu olduğunu gözler önüne serdi. Hava sıcaklıklarının 40 dereceyi bulmasıyla birlikte özellikle yerli turistler sahillere akın etti.

A W248381 07

Bodrum Ne Kadar Pahalı?

Bodrum'da 13 farklı koyda fiyatlar bölgesine göre değişiklik gösteriyor. Bodrum merkez, orta ve yüksek gelir gruplarına hitap ederken, Gümbet mahallesi daha düşük bütçeli tatil fırsatları sunuyor. Bitez, Ortakent, Akyarlar ve Turgutreis orta ve yüksek gelirliler için ideal bölgeler arasında yer alıyor. Gümüşlük, Kadıkalesi ve Gündoğan ise her gelir grubuna uygun tatil imkanı sağlıyor. Pahalı tatil algısını yöneten Yalıkavak ve Türkbükü, jet sosyetenin, ünlü isimlerin ve ultra zenginlerin tercih ettiği bölgeler olarak öne çıkıyor. Torba ve Yalıçiflik mahalleleri ise düşük ve orta gelir düzeyine sahip tatilcileri ağırlıyor.

Turizmciler Sosyal Medya Algısına İsyan Etti 

Acropol Of Bodrum Beach Hotel Genel Müdürü Okan Çağla, 'Bodrum'da her bütçeye göre tatil imkânı mevcut. Sosyal medyada yürütülen pahalı algısı ve haberler gerçeği yansıtmıyor. Turizm sezonu şu an için gayet iyi' dedi. Herodot Beach Otel İşletmecisi Hasan Yiğit ise, 'Otelimiz ve beachimiz tamamen dolu. Yapılan pahalı haberler doğru değil, başka amaç ve maksatlar güdülüyor' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Finike Boldağ’da bidon devri bitti

Finike Boldağ’da bidon devri bitti