Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi BES'te kısmen ödeme şartları güncellendi: Başvuru koşulları neler?

BES'te kısmen ödeme şartları güncellendi: Başvuru koşulları neler?

BES'te kısmen ödeme imkânı sağlayan yeni uygulamanın başvuru koşulları ve detayları belli oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BES'te kısmen ödeme şartları güncellendi: Başvuru koşulları neler?
KAYNAK: Haber Merkezi

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), 1 Temmuz'da devreye alınacak kısmen ödeme uygulamasının başvuru esaslarını belirledi. Bu uygulama ile Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) biriken tutarın yüzde 50'sini almak mümkün olacak.

Başvuru Koşulları Neler?

Katılımcılar, başvuru yapabilmek için daha önce kısmen ödeme almamış olmalıdır. Birden fazla bireysel emeklilik sözleşmesi bulunan kişilere sadece bir başvuru hakkı tanınırken, doğal afet hali hariç daha önce kısmen ödeme alanların, önceki kısmen ödeme tarihinden yeni başvuru tarihine kadar en az 5 yıl geçmiş olması şartı aranacak. İlk defa kısmen ödeme başvurusunda bulunan katılımcılarda ise en az 5 yıl sistemde olma durumuna bakılacak.

Para9-1

Katkı Payı Ödemeleri Nasıl Belirlenecek?

Doğal afet hali hariç daha önce kısmen ödeme alanların, önceki kısmen ödeme tarihinden veya ilk kez bu hakkı kullanacak katılımcıların sözleşme yürürlük tarihinden son başvuru tarihine kadar aylık asgari ücretin en az beş katı kadar katkı payı ödemiş olması gerekecek.

Belge İbrazı Nasıl Yapılacak?

Katılımcılar, istenilen belgelerle eş zamanlı şekilde başvuru yapabildiği gibi, başvuru tarihinden 2 ay öncesine kadar evlendiğini veya konut aldığını gösterir belgeler ile de yapabilecek.

Ödeme Süreci Nasıl İşleyecek?

Kısmen ödeme tutarı yüzde 50'ye kadar belirlenebilecek. İşlem ve hesaplamalar, başvuru tarihinde katılımcının hesabında bulunan fon pay adedi üzerinden yapılacak. Başvuru tarihinde bekleyen fon alım talimatları, henüz katılımcının hesabına intikal etmemiş katkı payı ve devlet katkısı tutarları dikkate alınmayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten 'KDV' açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'ten 'KDV' açıklaması