Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bekara ev kiralamayan ev sahibine para cezası!

Bekara ev kiralamayan ev sahibine para cezası!

TİHEK, "bekara ev kiralamayan" ev sahibine 5 bin 958 lira idari para cezası verdi. Ayrımcılık iddialarıyla gündeme gelen olay, emlak sektöründe yankı uyandırdı. TİHEK'in kararı, ev sahiplerinin kiracı seçiminde ayrımcılık yapamayacağını bir kez daha vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bekara ev kiralamayan ev sahibine para cezası!
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), "bekara ev kiralamayan" bir ev sahibine 5 bin 958 lira idari para cezası verdi. Kararda, "Başvuranın medeni halinden dolayı 6701 sayılı Kanun kapsamında kamuya açık sunulan bir hizmetten karşılaştırılabilir durumdakilere kıyasla eşit bir şekilde yararlanması engellenerek ayrımcılık yasağına aykırı bir muamelede bulunulduğu kanaatine varılmıştır" denildi.

Ev Sahibinin Ayrımcılık İddiası

TİHEK'e başvuran B.C.H, Ankara'da bir ev kiralamak istediği sırada ayrımcılığa maruz kaldığını iddia etti. Emlakçıyla yaptığı görüşmeyi delil olarak sunan B.C.H, ev sahibinin bekara ev kiralamak istemediğini öne sürdü.

Görüntüler İddiaları Doğruladı

Başvurucunun sunduğu ekran görüntülerinde, emlakçının "Bekar olmasın, konuşuyoruz ev sahibi ile" şeklinde bir mesaj gönderdiği görüldü. Bu yazışmaların ardından ayrımcılık iddiaları daha da güçlendi.

Emlakçının Savunması

TİHEK'in talebi üzerine yazılı bir görüş sunması istenen emlakçı, sadece ev sahibi ve kiracı adayını bir araya getirdiklerini, karar alma yetkisinin kendilerinde olmadığını belirtti. Ayrıca, ev sahibinin herhangi bir sözleşme imzalamadığını iddia etti.

TİHEK'in Kararı

TİHEK, yapılan başvuruyu değerlendirdikten sonra ev sahibini "ayrımcılık yasağını" ihlal ettiği gerekçesiyle 5 bin 958 lira idari para cezasına çarptırdı. Kurum, herkesin kanunlar önünde eşit olduğunu ve ayrımcılığın kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Kanun ve Karar

TİHEK'in kararında, 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu'nun, medeni hal temelinde ayrımcılığa izin vermediği ve herkesin eşit haklara sahip olduğu belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuşadası'nda Meyve Toplamak İsterken Düşen Kadın Yaralandı

Kuşadası'nda Meyve Toplamak İsterken Düşen Kadın Yaralandı