Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Batı Akdeniz'den ihracat 9 ayda 1,9 milyar dolara yaklaştı

Batı Akdeniz'den ihracat 9 ayda 1,9 milyar dolara yaklaştı

Antalya, Burdur ve Isparta illerinden 9 aylık dönemde gerçekleşen ihracat 1 milyar 958 milyon 864 bin 396 dolara yaklaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Batı Akdeniz'den ihracat 9 ayda 1,9 milyar dolara yaklaştı
KAYNAK: Haber Merkezi

Batı Akdeniz'den gerçekleşen ihracat aylık bazda yüzde 12,11 oranında artarken, toplamda yüzde 1.35 oranında arttı. Toplamdaki artış az gibi görünse de yaşanan onca olumsuzluğun içerisinde geçen yılki rakamları korumak başarı olarak görüldü.

Yaş meyve sebze ihracatı rekor kırdı

Batı Akdeniz'den Eylül ayında gerçekleşen ihracata sektörel bazda bakıldığında en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 5 sektörün aynı zamanda Eylül ayında gerçekleşen ihracatın üçte birini gerçekleştirdiği görüldü. Eylül ayında en fazla ihracatı geçen yılın Eylül ayına kıyasla yüzde 16,80 oranında artış ve 52 milyon 612 bin 643 dolar ile maden ve metaller sektörü gerçekleştirdi. Listenin ikinci sırasında yaş meyve sebze sektörü yer aldı. Bu sene ihracat rakamlarını rekorlar kırarak artıran yaş meyve sebze sektörü Eylül ayında yüzde 31,03 oranında artışla 47 milyon 19 bin 723 dolar ihracat gerçekleştirdi.

Çin'e ihracat rekoru

Eylül ayında en fazla ihracat Çin Halk Cumhuriyeti oldu. Çin'e gerçekleşen ihracat yüzde 104,87 gibi rekor oranda artış gösterdi. Aylar sonra ihracat rekorunun kırıldığı Çin pazarına Eylül ayında gerçekleşen ihracat ise 28 milyon 701 bin 458 dolar oldu.

Bölgeden 9 aylık dönemde en fazla ihracatın gerçekleştiği ülke Çin oldu

Bölgeden 9 aylık dönemde en fazla ihracatın gerçekleştiği ülke 177 milyon 781 bin 335 dolar ile Çin oldu. Çin uzun zaman sonra listenin ilk sırasında yer alma başarısını gösterdi. Çin'e gerçekleşen ihracat yüzde 27,22 oranında arttı. Listenin ikinci sırasında ise yüzde 18,27 oranında ihracat artışı ve 175 bin 851 bin 498 dolar ile Almanya yer aldı.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'nden açıklama

Bölgeden gerçekleşen ihracatı artırmak için çalışmalarını sürdüklerini belirten Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, “Pazar çeşitliliğini sağlamak, alternatif pazarlar oluşturmak için sektörel ticaret heyetleri düzenliyoruz ve bu vesile ile tüm firmalarımızı Birliğimizin destekleri ile gerçekleşen heyetlere davet ediyoruz. Yine yurt içi ve yurt dışı fuarlarda stantlarla yer alarak, Bölgemizi ve sektörlerimizi tanıtıyoruz. Bu çalışmalarımıza önümüzdeki süreçte ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Seyhan Soylu: Dilan ve Engin Polat beni satın aldılar

Seyhan Soylu: Dilan ve Engin Polat beni satın aldılar