Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Barış Soydan: Altın sahipleri için kara göründü hazır olun!

Barış Soydan: Altın sahipleri için kara göründü hazır olun!

Altın fiyatlarındaki dalgalanma devam ederken, Barış Soydan altın sahiplerini uyararak "Kara göründü" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Barış Soydan: Altın sahipleri için kara göründü hazır olun!
MUHABİR: Kamer Durdu

Altın fiyatları, İsrail-Hamas çatışmasının ilk etkisiyle yükseldi, ancak son günlerde duruldu. Ünlü ekonomist Barış Soydan, altın sahiplerine yönelik "Kara göründü" uyarısı yaparak mevcut durumu değerlendirdi.

Barış Soydan, altın fiyatlarındaki son düşüşe rağmen, altın sahiplerinin dikkate alması gereken iki önemli faktör olduğunu vurguladı. İlk olarak, İsrail-Hamas çatışmasının daha da şiddetlenmesi durumunda altının güvenli liman olarak değer kazanabileceğini belirtti. İkinci olarak, gevşek faiz politikasının altını desteklediğini ve bu durumun devam edip etmeyeceği konusunda belirsizlik olduğunu söyledi.

Altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen Soydan, altın için short pozisyon açmanın riskli olabileceğini vurguladı. Çünkü ons altını destekleyen faktörlerin hala geçerli olduğunu belirtti.

Ekonomist, faiz indirimlerinin fiyatlanmaya başladığını ve piyasada risk iştahını destekleyen bir gelişme olarak algılandığını ifade etti. Bu nedenle, altın sahiplerinin gelecekteki gelişmeleri dikkatlice takip etmeleri ve portföy stratejilerini buna göre belirlemeleri gerektiğini belirtti.

Altının İsrail-Hamas çatışmasının etkisiyle yükseldiğini ancak son günlerde düşüş yaşadığını kaydeden Soydan, "Ons altın neden düştü? Bundan sonra ne olur? Daha da düşer mi? Altın için short açalım mı? Hayır, altın için short açmak (açığa satmak) çok riskli olur. Çünkü evet bir miktar geri çekilme var, ama ons altını yükselten sebepler masanın üzerinde durmaya devam ediyor" dedi.

"Kara göründü" ifadesini kullanan Soydan, altını yükselten iki ana sebep olduğunu belirtti. İlk olarak, İsrail ve Hamas çatışmasının daha da kızışması durumunda, "Altın ve gümüş alıp başını gider" ifadelerini kullandı. İkinci olarak, gevşek faiz politikasının altını desteklediğini ve faiz indirimlerinin fiyatlanmaya başladığını belirtti.

Soydan, faiz artırımlarının altını düşürdüğünü ancak şimdi durumun değişmeye başladığını ifade ederek, "Kara göründü, kara dediğin faiz indirimleri. Geçen sene faiz artırımları altını düşürdü, ama şimdi galiba FED başka bir faiz artırımı yapmayacak. Onun mesajlarını vermeye başladı ufak ufak. Piyasalar da bu beklenti içine girmeye başladı ufak ufak" dedi.

Soydan, YouTube açıklamasında faiz artırımının sona ermiş olabileceğini ve piyasanın faiz indirimlerini fiyatlamaya başladığını belirtti. Bu durumun global olarak risk iştahını destekleyen bir gelişme olduğunu söyledi ve geçen hafta altının bu etkiyle bir miktar yükseldiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Beyt Lahya ve Nusayrat Mülteci Kampına saldırdı: 13 ölü

İsrail Beyt Lahya ve Nusayrat Mülteci Kampına saldırdı: 13 ölü