Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bakanlık binlerce besilik sığır ithalatı için plan yapıyor

Bakanlık binlerce besilik sığır ithalatı için plan yapıyor

Besilik sığırların fiyatı, Et ve Süt Kurumu tarafından belirlenecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakanlık binlerce besilik sığır ithalatı için plan yapıyor
KAYNAK: ANKA

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılında besilik sığır ithalatını gerçekleştirmek amacıyla harekete geçiyor. İthalat sürecini Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği yönetecek. Et ve Süt Kurumu, besilik sığırların satış fiyatını belirleme yetkisine sahip olacak.

Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan talimata göre, 2024 yılında üç dönemde toplamda 600 bin baş besilik sığır ithal edilecek. İthalat süreci ESK tarafından belirlenen kurallar doğrultusunda gerçekleştirilecek. Besilik sığırların satış fiyatı ise Et ve Süt Kurumu tarafından belirlenecek.

Başvurular, işletmesi 200 hayvan kapasiteli olan işletmeler tarafından Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği'ne yapılacak. Başvurular Et ve Süt Kurumu tarafından değerlendirilecek ve izin listesi Hayvancılık Genel Müdürlüğü'ne her dönemin sonunda iletilerek duyurulacak.

Besi hayvanı ahırı kapasitesi 200 başın altında olan işletmelere 150 bin baş besilik ithalat izni verilecek. Ayrıca, ahır kapasitesi 200 başın altında olan işletmelere yıl içinde en fazla 40 baş besilik sığır ithalat izni verilecek.

İthalatı gerçekleştirilen hayvanlarda meydana gelen hastalık, mecburi kesim veya ölüm durumunda tüm sorumluluk yetiştiriciye ait olacak ve herhangi bir tazminat ödemesi yapılmayacak.

İthalat başvurusu yapan işletmelerden talep edilen evraklar ve belirlenen süre, ESK'nın resmi sitesinde yayınlanacak. İzin verilen işletmelerin listesi Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından duyurulacak.

Yetiştiricilerin, Et ve Süt Kurumu ve Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından talep edilen belgeleri süresi içinde teslim etmemesi ya da belgelerinin uygun görülmemesi durumunda besilik sığır izinleri geçersiz sayılacak.

Türkiye'nin canlı hayvan ithalatını gerçekleştirdiği 28 izinli ülke bulunmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
14 Ocak 2024 TV yayın akışı

14 Ocak 2024 TV yayın akışı