Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bakanı Ömer Bolat: 2053'te dünya ekonomisinin ilk 10 ülkesi arasında olacağız

Bakanı Ömer Bolat: 2053'te dünya ekonomisinin ilk 10 ülkesi arasında olacağız

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gaziantep'te düzenlenen HORASIS Global Toplantısı'na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin 2053'te dünya ekonomisinin ilk 10 ülkesi arasında yer alacağını dile getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakanı Ömer Bolat: 2053'te dünya ekonomisinin ilk 10 ülkesi arasında olacağız
MUHABİR: Süleyman Gezici

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gaziantep'te düzenlenen HORASIS Global Toplantısı'na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, 6 Şubat depreminin Türkiye'ye büyük zararlar verdiğini ve toplamda 11 ilde meydana gelen yıkımın ekonomik maliyetinin 104 milyar dolar civarında olduğunu ifade etti. Depremin yol açtığı zararların onarılarak şehirlerin daha güzel, kaliteli, yaşanabilir ve müreffeh hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Bolat, Türkiye'nin 2053 yılına dair hedeflerini de açıkladı. Türkiye'nin 2053'te dünya ekonomisinin ilk 10 ülkesi arasında yer almayı, satın alma gücü paritesine göre ise dünya ekonomisinin ilk 5'i içinde bulunmayı amaçladığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin markalaşma sürecini desteklediklerini ve dünyanın en değerli 5 markasına sahip olmayı hedeflediklerini söyledi. Bolat, aynı zamanda sürdürülebilir hedeflerin önemine dikkat çekti, Birleşmiş Milletler tarafından 2015 yılında kabul edilen 17 sürdürülebilirlik hedefini önemsediklerini ve bu hedefleri 2030 yılına kadar gerçekleştirmenin önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin yeşil mutabakat sürecini benimsediğini ve yeşil dönüşümü pek çok alanda hedeflediklerini açıkladı.

bolat-1

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaşar Üniversitesi'nden uyarı: Ege Bölgesi için ciddi kuraklık alarmı

Yaşar Üniversitesi'nden uyarı: Ege Bölgesi için ciddi kuraklık alarmı