Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bakan Şimşek valilere tasarruf çağrısı yaptı! 'Togg Alın'

Bakan Şimşek valilere tasarruf çağrısı yaptı! 'Togg Alın'

Bakan Şimşek, valilere tasarruf çağrısı yaparak, makam araçlarını satıp TOGG almayı önerdi. Bu çağrı sonrasında, Saray'daki harcamaların Şimşek'in dikkatini çekip çekmediği sorusu gündeme geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Şimşek valilere tasarruf çağrısı yaptı! 'Togg Alın'
KAYNAK: Haber Merkezi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, valilere tasarruf çağrısında bulundu. Bakan Şimşek, İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen valiler toplantısında yaptığı konuşmada, kamudaki tasarruf tedbirlerine riayet edilmesini istedi.

Bakan Şimşek, 2024 bütçesine tam uyulması durumunda 2,7 trilyon lira açık olacağını belirterek, bu açığı kapatmanın borçlanma ile gerçekleşeceğini ve yüksek faiz sürecinde bu durumun memleketin imkanlarının yatırım ve hizmet yerine faize gitmesi anlamına geldiğini ifade etti.

Valilere çeşitli tasarruf tavsiyelerinde bulunan Bakan Şimşek, defterleri son sayfasına kadar kullanarak örnek verdi ve harcanan paranın milletin parası olduğunu hatırlatarak tasarruf tedbirlerine maksimum hassasiyet gösterilmesini istedi. Konuşmasında gösterişten uzak, mütevazi bir kamu anlayışının benimsenmesi gerektiğini vurguladı.

Bakan Şimşek, sosyal yardımların hak edenlere verilmesi gerektiğini belirterek kayıt dışı faaliyetlere dikkat çekti. Yerel yatırımların takibinin önemli olduğunu ifade eden Şimşek, valilerden kayıt dışı faaliyetlerin tespiti konusunda destek istedi. Ayrıca, akaryakıt, tütün, alkollü içkiler gibi alanlarda kayıt dışılığın cazip olduğuna dikkat çekti.

Toplantının ardından Bakan Şimşek'in, bazı valilerin Togg satın almak istediği yönündeki sorulara verdiği cevapta, "Makam araçlarınızı satıp, Togg alabilirsiniz" dediği belirtildi.

Bu çağrının ardından, Bakan Şimşek'in valilere yönelik tasarruf çağrısıyla birlikte, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın harcamaları da gündeme geldi. Şimşek'in açıklamalarının ardından, Saray'daki harcamaların da dikkat çekip çekmediği sorusu ortaya atıldı. 2022 yılı Sayıştay raporuna göre, Cumhurbaşkanlığı harcamalarının 5 milyar 669 milyon lirayı aştığı belirtilirken, 2024 bütçesinin ise 12,3 milyar lira olduğu bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'nın Suyu Alaiye Su Hakkında Açıklama!

Alanya'nın Suyu Alaiye Su Hakkında Açıklama!