Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bakan Işıkhan’dan belediyelere SGK borçlarıyla ilgili açıklama! Taksitlendirme geliyor mu?

Bakan Işıkhan’dan belediyelere SGK borçlarıyla ilgili açıklama! Taksitlendirme geliyor mu?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, belediyelere yönelik SGK borçları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Işıkhan’dan belediyelere SGK borçlarıyla ilgili açıklama! Taksitlendirme geliyor mu?
KAYNAK: AA

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarıyla ilgili soruları yanıtladı. Bakan Işıkhan, belediyelere yönelik yapılan borç yapılandırmaları hakkında bilgiler verdi.

Belediyelere Yapılandırma Seçenekleri Sunuluyor

Bakan Işıkhan, SGK borçlarıyla ilgili olarak belediyelerden gelen talepleri değerlendirdiklerini ifade etti. "Belediyelerden ödeme talebinde bulunanlar oldu. Cumhurbaşkanı'nın TBMM Grup Toplantısı'nda yapmış olduğu açıklamalardan sonra, biz de gerekli düzenlemeleri yaptık. Belediyelere yapılandırma ve taksit gibi seçenekler sunduk. Bu konuda başvurular artarak devam ediyor" şeklinde konuştu.

Başvuruların Artması Bekleniyor

Bakan Işıkhan, il müdürlüklerine yapılan başvuruların gün geçtikçe arttığını belirtti. Belediyelerin özellikle prim borçlarının yapılandırılması için başvuruda bulunma sürecinin devam ettiğini kaydeden Işıkhan, "Ödeme sürecinde önce bildirimde bulunuyoruz. Sonrasında başvuran belediyelere, 'Birlikte ne yapabiliriz, nasıl taksitlendirebiliriz?' konularında çalışmalar yapıyoruz" dedi.

İşten Çıkarılan İşçilerle İlgili Denetimler

Bir gazetecinin, bazı belediyelerde işten çıkarılan işçilerle ilgili müfettiş görevlendirilip görevlendirilmediğini sorması üzerine Işıkhan, "Rehberlik ve Teftiş Başkanlığımız aracılığıyla gelen her türlü şikayeti değerlendiriyoruz ve gerekli durumlarda müfettiş görevlendiriyoruz" yanıtını verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Tarihi Eser Kaçakçılığına Operasyon: 1840 Sikke ve Tarihi Eser Ele Geçirildi

Antalya’da Tarihi Eser Kaçakçılığına Operasyon: 1840 Sikke ve Tarihi Eser Ele Geçirildi