Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bakan Bolat: "Dış ticaret açığımız 5 milyar dolar"

Bakan Bolat: "Dış ticaret açığımız 5 milyar dolar"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Eylül ayında Bakanlığımız geçici dış ticaret istatistikleri kapsamında dış ticaret açığımız 5 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Bolat: "Dış ticaret açığımız 5 milyar dolar"
MUHABİR: Kamer Durdu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ağustos ayına ait ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi. Verilere göre, geçen yılın ağustos ayında 2,8 milyar dolar olan cari işlemler açığının, bu yılın temmuz ayında 5,5 milyar dolar olarak kaydedildiğini ve yıllık yüzde 77,5, aylık yüzde 88,8 düşüşle ağustosta 619 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.

Bolat, ağustos ayında cari fazla verilmesinde ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığının aylık yüzde 32,8, yıllık yüzde 26,4 azalarak 7,1 milyar dolar olmasının etkili olduğunu vurguladı. Ayrıca, hizmet ihracatının 11 milyar dolar ve seyahat gelirlerinin 6,2 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, böylece hizmet ve seyahat gelirlerinin yıllık bazda ağustosta sırasıyla 96,8 milyar dolar ve 45,5 milyar dolar olarak gerçekleşerek rekorunu tazelediğini ifade etti.

Eylül ayında da cari fazla verilmesinin beklendiğini belirten Bolat, Bakanlık olarak mal ve hizmet ihracatını artırmaya yönelik desteklerin devam edeceğini, yerli üreticiyi korumaya dönük ithalat politikaları uygulandığını ve cari işlemler hesabında kalıcı iyileşmenin sağlanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Ayrıca, Türkiye ekonomisinde büyüme ortamının güçlendirilmesi ve makroekonomik istikrarın sağlanması amacıyla yapısal dönüşüm politikalarını hayata geçireceklerini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
1 yıl sinyal alınamayan telefonlar kapatılacak

1 yıl sinyal alınamayan telefonlar kapatılacak