Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Aylık 30 bin lira maaşı var: Çırak yetişmiyor

Aylık 30 bin lira maaşı var: Çırak yetişmiyor

Bolu Mudurnu'da uzun yıllardır pide ustalığı yapan Feridun Yaşayan, gençlerin mesleğe olan ilgisinin azaldığını belirtiyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aylık 30 bin lira maaşı var: Çırak yetişmiyor
KAYNAK: İHA

Bolu'nun tarihi ilçesi Mudurnu'da uzun yıllardır pide ustalığı yapan Feridun Yaşayan, Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezi olan pideleri üretiyor. Ancak, Yaşayan, gençlerin bu mesleğe olan ilgisinin azaldığını dile getiriyor.

Pide Ustası: Mesleğin Püf Noktaları Yok, İçinden Gelerek Yapılmalı

Feridun Yaşayan, 28 yıldır fırıncılık mesleğini icra ettiğini ve bu mesleği abisinden öğrendiğini belirtiyor. Mesleğin püf noktalarının olduğunu ancak asıl önemlisi içinden gelerek yapılması gerektiğini ifade ediyor.

Pide Ustalarının Kazanç Durumu ve Mesleğin Zorlukları

Fırın ustalarının günlük kazancının bin lira civarında olduğunu söyleyen Yaşayan, aylık gelirinin ise 30 bin lira olduğunu paylaşıyor. Ancak, bu mesleğin zorluklarına da değinen Yaşayan, işlerinin gece saatlerinde olduğunu ve sabaha karşı fırında çalıştıklarını belirtiyor.

İlçe Halkına Ramazan Ayında Pide Servisi

Mudurnu ilçe halkına Ramazan ayında sıcak pide servisi yaptıklarını belirten Yaşayan, pidelerin sayısının Ramazan ayına göre değiştiğini ve müşterilere istedikleri çeşitlerde pide sunduklarını ifade ediyor. Ayrıca, kullandığı fırının 150 adete kadar tek seferde pide yapabildiğini aktarıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Corendon Tennis Club Kemer'de Uluslararası TEN-PRO Global Junior Tour başlıyor

Corendon Tennis Club Kemer'de Uluslararası TEN-PRO Global Junior Tour başlıyor