Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Asgari ücrete Ocak'tan önce ek zam: Tarih ve rakam belli oldu

Asgari ücrete Ocak'tan önce ek zam: Tarih ve rakam belli oldu

Emekli maaşlarına yapılan zammın ardından asgari ücretlilerde de zam beklentisi artarken, SGK Başuzmanı İsa Karakaş'tan dikkat çeken bir yorum geldi. Ocak ayı öncesinde asgari ücrete ara zam yapılabileceği ifade ediliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Asgari ücrete Ocak'tan önce ek zam: Tarih ve rakam belli oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

2024 yılı itibarıyla asgari ücrete yüzde 49 oranında bir zam yapılmıştı. Ancak, son 7 ayda asgari ücretin alım gücü 14 TL'ye kadar geriledi. Bu durum, Ankara kulislerinde hareketli günlerin yaşanmasına neden oldu.

Temmuz ayında açıklanan enflasyon rakamlarının ardından, uzmanlar, asgari ücretle ilgili değerlendirmelere başladı. Emekli maaşlarına yapılan zam sonrası asgari ücretliler de zam beklentisi içine girmişti.

İsa Karakaş'tan Ara Zam Açıklaması

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, hükümetten henüz resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen, asgari ücrete ek zam konusunda daha fazla erteleme yapılmasının mümkün olmadığını belirtti. Karakaş, Eylül ayına kadar asgari ücrete bir ara zam yapılabileceğini ve bu zammın 3.500 TL'yi bulabileceğini öne sürdü.

Karakaş, “Eylül ayına kadar yapılması beklenen bu ara zam ile birlikte asgari ücret 20 bin liranın üzerine çıkabilir” açıklamasında bulundu.

Hükümetin Sessizliği Beklentiyi Artırıyor

Hükümetin asgari ücret konusunda henüz resmi bir açıklama yapmaması, çalışan kesimdeki beklentiyi artırmamak amacı taşıyor. Asgari ücretle ilgili yapılacak olası ek zam, işçi kesimi tarafından merakla bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kadir Ezildi Nişanlısını Özleyip Erzurum'a Gitti: Karşısında Görünce Şaşkına Döndü!

Kadir Ezildi Nişanlısını Özleyip Erzurum'a Gitti: Karşısında Görünce Şaşkına Döndü!