Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Aralık ayında ekonomiye güven arttı

Aralık ayında ekonomiye güven arttı

Aralık'ta ekonomik güven endeksi, bir önceki aya kıyasla yüzde 1,1 artarak 96,4'e yükseldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aralık ayında ekonomiye güven arttı
KAYNAK: Haber Merkezi

Aralık ayında ekonomik güven endeksi, bir önceki aya göre değişiklik göstererek, tüketici güven endeksinde yüzde 2,6 oranında artışla 77,4 değerine, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksinde yüzde 0,5 oranında azalışla 103,4 değerine, hizmet sektörü güven endeksinde yüzde 1,2 oranında artışla 112,3 değerine, perakende ticaret sektörü güven endeksinde yüzde 4,5 oranında artışla 116,8 değerine, inşaat sektörü güven endeksinde ise yüzde 3,3 oranında azalışla 88,0 değerine ulaştı.

Ekonomik güven endeksi, tüketici ve üreticilerin genel ekonomik durumu değerlendirme, beklenti ve eğilimlerini özetleyen bir bileşik endekstir. Bu endeks, tüketici güven endeksi, mevsim etkilerinden arındırılmış reel kesim, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörleri güven endekslerinin ağırlıklandırılarak birleştirilmesinden meydana gelir. Hesaplamada kullanılan alt endeksler, her ayın ilk iki haftasında derlenen verilerle hesaplanır.

Ekonomik güven endeksinin 100'den büyük olması, genel ekonomik duruma ilişkin iyimserliği; 100'den küçük olması ise genel ekonomik duruma ilişkin kötümserliği gösterir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kartlı ödemeler yüzde 116 arttı

Kartlı ödemeler yüzde 116 arttı