Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Araç muayene ücretlerinde gelişme

Araç muayene ücretlerinde gelişme

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, araç muayene ücretlerine yapılan yüzde 58,46'lık zamı kabul etmeyerek isyan etti. Palandöken, bu oranın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Araç muayene ücretlerinde gelişme

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yılda uygulanacak araç muayene ücretlerine yapılacak zammın, yeniden değerlendirme oranının altında tutulması gerektiğini savunarak, yüzde 58,46'lık zammın kabul edilemez olduğunu belirtti. Palandöken, esnafın enflasyona karşı korunmasını talep etti ve şunları söyledi:

Esnafın Enflasyona Karşı Korunması Şart

Palandöken, bugün yaptığı açıklamada, esnafın enflasyon karşısında mağdur olduğunu vurguladı. Esnafın enflasyona karşı korunmasını isteyen Palandöken, şu noktalara dikkat çekti:

Yıllık Muayene Zorunluluğu Olan Ticari Araçlara İndirim

2024'te uygulanacak yüzde 58,46'lık zamın kabul edilemez olduğunu ifade eden Palandöken, özellikle ticari araçlara yönelik yapılan yıllık muayenelerin sürücülere büyük bir yük getirdiğini belirtti. Bakım ve onarım olmadan, sadece arıza tespiti için alınan ücretin adil olmadığını dile getiren Palandöken, zaten yüksek olan sabit giderlere, sigorta zamlarına, yakıt fiyatlarındaki artışa ve lastik ücretlerine ek olarak, enflasyonun da etkisiyle bu yılki zam oranının daha düşük belirlenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, yıllık muayene zorunluluğu olan ticari araçlara özel bir indirim yapılması gerektiğini vurguladı.

Muayene Ücretini Geciktirenlere Yüksek Faiz Uyarısı

Yüksek enflasyon ve maliyet artışlarıyla birlikte, vatandaşlar ve esnaf araç muayene ücretlerini karşılamakta güçlük çekiyor. Bu konuda uyarılarda bulunan Palandöken, ekim sonu itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayısının 28 milyonu geçtiğini belirtti. Bu araçların yaklaşık 10 milyonunu ticari araçların oluşturduğuna dikkat çeken Palandöken, muayene ücretlerinin özellikle otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerde bin 554 TL, otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römorklar için bin 149,60 TL, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerde ise 585,60 TL olduğunu açıkladı. Ayrıca, muayene ücretini geciktiren araçlardan her ay yüzde 5 oranında faiz alındığını hatırlattı.

palandoken2233

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da savaş alanına döndü

Alanya'da savaş alanına döndü