Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Araç alacaklar dikkat! İkinci el araç fiyatları bu yıl ilk kez dibi gördü

Araç alacaklar dikkat! İkinci el araç fiyatları bu yıl ilk kez dibi gördü

İkinci el araç pazarında fiyat düşüşü devam ediyor. Ağustos ayına ilişkin verilere göre, enflasyondan arındırılmış reel fiyatlarda önemli bir azalma yaşandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Araç alacaklar dikkat! İkinci el araç fiyatları bu yıl ilk kez dibi gördü

İkinci el araç piyasasında fiyat düşüşü süregeldikçe, sektördeki gelişmeler de yakından takip ediliyor. Çevrimiçi bir araç satış platformu, ağustos ayında yayımlanan ilanlardan derlediği aylık fiyat endeksini paylaştı. Analize göre, mevcut fiyatlarda yatay bir seyir gözlemlenirken, enflasyon etkilerinden arındırılmış reel fiyatlarda temmuz ayına göre yüzde 2,1 oranında bir düşüş yaşandı.

Otomatik Vitesli Araç İlanlarındaki Artış

İlan verileri incelendiğinde, ağustos ayında ortalama ilan fiyatları 680 bin 584 lira olarak belirlendi. Ayrıca, 5 yaşa kadar olan araçların ilan sayısında geçen aya göre yüzde 2,4'lük bir artış gözlendi. Özellikle otomatik vitesli araçların ilanları ise yüzde 6 oranında bir artış gösterdi.

Markalar ve Modeller

Geçtiğimiz ay, şirketin ilanlarında en çok görülen markalar sırasıyla Fiat, Renault, Volkswagen, Ford, Opel, Hyundai, Peugeot, Toyota, Citroen ve Honda oldu. Model bazında ise en çok ilan edilen otomobiller arasında Clio, Astra, Megane, Focus, Corolla, Egea, Civic, Polo, Passat ve Corsa yer aldı.

500 Bin Lira Altı ve Üzeri Araçların İlan Oranları

Ağustos ayında, 500 bin liraya kadar olan araçların ilan oranı temmuz ayına göre yüzde 2,8 azaldı. Buna karşın, 1 milyon lira ve üzeri araçların ilan oranı yüzde 3,2 arttı. Bu değişiklikler, piyasa trendlerindeki fiyat hareketlerinin etkilerini gösteriyor.

Yaş Gruplarına Göre Araç İlanları

Geçtiğimiz ay, 5 yaşa kadar olan araçların ilan sayısında yüzde 6'lık bir artış yaşandı. Öte yandan, 10 yaşın altındaki araç ilanlarında ise oranlarda azalma görüldü. Temmuz ayında yüzde 20,3 olan otomatik vitesli araçların ilan oranı ağustos ayında yüzde 26,5’e yükseldi. Düz vitesli araçların ilanları temmuzda yüzde 66 iken, geçen ay bu oran yüzde 63’e düştü. Yarı otomatik vitesli araçların ilan oranı ise temmuz ayında yüzde 13,4 iken, ağustos ayında yüzde 10,3’e geriledi.

Sıfır Araçlardaki Kampanyalar

Sıfır araçlar için uygulanan kampanyalar ve indirimler, tüketicilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Sektör temsilcisi Halil Ali Şenay, tatil dönemine rağmen eylül ayında sıfır araç fiyatlarındaki artış beklentisinin pazardaki hareketliliği desteklediğini belirtti. Şenay, ağustos ayında enflasyondan arındırılmış reel fiyatlarda yaşanan yüzde 2,1'lik azalmayı vurgulayarak, ağustos ayının reel fiyatlar açısından yılın en düşük dönemi olarak öne çıktığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Arjantinli kaleci Martinez sinirini kameradan çıkardı

Arjantinli kaleci Martinez sinirini kameradan çıkardı