Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Antalya'da Yaş Meyve Sebze İhracatında Rekor Hedef

Antalya'da Yaş Meyve Sebze İhracatında Rekor Hedef

Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu Başkanı Ali Kavak, yaş meyve ve sebzede yıl sonu ihracat hedefinin 3,5 milyar dolar olduğunu kaydetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da Yaş Meyve Sebze İhracatında Rekor Hedef

Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu Başkanı Ali Kavak, Antalya'da düzenlenen sektör kurulu toplantısında, yaş meyve ve sebze ihracatında 2023 yılı için 3,5 milyar dolarlık rekor hedef belirlediklerini açıkladı.

Kavak, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yaş meyve ve sebze üretiminde dünya dördüncüsü, ihracatında ise dünya onuncusü olduğunu söyledi. Antalya'nın ise üretim ve ihracatta önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kavak, "Antalya'mız yaş meyve ve sebzede Türkiye'nin en önemli üretim merkezi. İhracatta da önemli bir yere sahibiz. 2022 yılında Antalya'dan 1,2 milyar dolarlık yaş meyve ve sebze ihracatı gerçekleştirdik. Bu yıl ise bu rakamı 1,5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Kavak, 2023 yılı için Türkiye genelinde yaş meyve ve sebze ihracatında 3,5 milyar dolarlık rekor hedef belirlediklerini ifade ederek, "Bu hedefe ulaşmak için sektör olarak birlikte çalışacağız. İhracatçılarımızın sorunlarını çözmek için de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Batı Akdeniz'de 2023 Hedefi 850 Milyon Dolar

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada, Batı Akdeniz'de 2023 yılı yaş meyve ve sebze ihracatı hedefinin 850 milyon dolar olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, "Batı Akdeniz olarak yaş meyve ve sebze ihracatında önemli bir konumdayız. 2022 yılında 620 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl ise bu rakamı 850 milyon dolara çıkarmak istiyoruz. Bunun için ihracatçılarımızla birlikte çalışacağız" dedi.

Üretici Kayıt Defteri Uygulaması Tartışma Konusu

Toplantıda ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Üretici Kayıt Defteri uygulaması da gündeme geldi.

BAİB Başkanı Çavuşoğlu, uygulamanın ihracatçıları zorlaştırdığını belirterek, "Uygulama doğru ancak aceleye getirilmiş. Bazı noktalarda ihracatçıları zorlaştırıyor. Bu konuda Tarım Bakanlığı ile görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Türkiye Yaş Meyve Sebze Sektör Kurulu Başkanı Ali Kavak ise uygulamanın en kısa sürede çözüleceğine inandığını belirterek, "Tarım Bakanlığının bu konuda pozitif yaklaşımları var. Hem üreticimiz hem ihracatçılarımız zorluklar çekiyor. Bu konunun en kısa sürede çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merakla bekleniyordu! Threads hesap silme nasıl yapılır?

Merakla bekleniyordu! Threads hesap silme nasıl yapılır?