Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Antalya'da su elektrik faturasıyla yarışacak!

Antalya'da su elektrik faturasıyla yarışacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 Temmuz 2024 Cuma günü ASAT Olağanüstü Genel Kurulu’nda suya yüzde 446 oranındaki zammın meclisten geçmesiyle vatandaşların tepkisine neden oldu. 22 Temmuz 2024 Pazartesi günü Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ASAT yetkililerini toplayarak su tarifesini yeniden görüşeceği öğrenildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'da su elektrik faturasıyla yarışacak!
KAYNAK: DİLAN ANDIÇ

Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Olağanüstü Genel Genel Kurulu'nda suya büyük oranda zam yapıldı. Temmuz ayında ton başı 1.83 TL olan su fiyatı 10 TL’ye çıkarak yüzde 446 zamlandı. Türkiye genelinde büyük tepki çeken bu zam, Antalya ve Alanyalı vatandaşları adeta şok etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi personellerinden alınan bilgiye göre zammın düşürülmesi ile ilgili yönetim tekrar toplanacak. ASAT eski Genel Müdür Yardımcısı ve 2024 yerel seçimleri CHP Konyaaltı Belediye Başkan Aday Adayı olan Recep Çalı, su zammı üzerinden yaptığı hesapla su faturalarının elektrik faturasıyla yarışacağını açıkladı.

¨SU FATURASI ELEKTRİĞİ AŞACAK¨

Recep Çalı, sosyal medya hesabından yaptığı su zammı hesabıyla zammın geri çekilmesini talep etti. ¨Arkadaşların bazıları tepkin neden diyor. Nedenmiş anlayalım¨ diyerek su zammını hesaplayan Çalı, ¨Türkiye’nin en ucuz suyundan en pahalı suyuna mı gidiyoruz? Hele 6 metreküpten fazla su harcıyorsanız ki normal koşullarda 3 kişilik ailenin harcaması 8-10 metreküptür. Aylık olarak. O zaman elektrik faturanıza rahmet okutacak su faturanız olacak. Hayırlı işler. Ağustos faturaları geldiğinde (Eylül ayında) suya yapılan bu fahiş zammı hep beraber konuşacağımızdan hiç şüphem yok. Çünkü faturalar Elektrik faturaları ile yarışır hale gelecek. Benim hatamsa bir çoğunuzdan önce yanlışınızı görmüş olmam. Korkarım yaptığınız hatanın ne kadar büyük sonuçları olacağının farkında bile değilsiniz. Ya da bilerek yapıldı da herkes bilmiyor. Sabır herkes öğrenecek Eylül faturaları ile¨ diyerek olası Antalya tablosunu çizdi.

G S Z5G9 X A A A M F8 U

 

ASAT’TAN TEPKİ GECİKMEDİ

ASAT Basın ve Yayın İlişkiler Müdürü Ercan Değirmenci ise Çalı’nın su zammı hesabına nükteli yorum yaparak, ¨Sayın ÇALI; Antalya Büyükşehir Belediyesi beş ton suyu yarım damacana fiyatına halka sunuyor yeni tarifeyle. Siz de biliyorsunuz abone sayısının üçte biri beş ton ve altında su kullanıyor. Beş ton ve altında tasarruflu su kullanan bir ailenin ASAT’a ödeyeceği su ücreti 50 TL¨ şeklinde karşılık verdi.

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel emekliye müjde verdi: 411 CHP belediyesinden Emekli Halk Kart

Özgür Özel emekliye müjde verdi: 411 CHP belediyesinden Emekli Halk Kart