Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Antalya-Alanya otoyolu hayal mi oldu? Limak'ın açıklaması tepki çekti

Antalya-Alanya otoyolu hayal mi oldu? Limak'ın açıklaması tepki çekti

Antalya-Alanya otoyol projesi Limak'ın 'ucuz kredi' bulmasına kaldı. Nihat Özdemir'in açıklamalarına tepki büyüyor. Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya-Alanya otoyolu hayal mi oldu? Limak'ın açıklaması tepki çekti
KAYNAK: Haber Merkezi

Yapımı uzun süredir beklenen Antalya-Alanya otoyol projesinde durum yılan hikayesine döndü.  Son olarak Antalya-Alanya otoyolu ihalesini alan Limak İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, uygun faizli dış kredi bulamadıklarından yakınarak, 'Ucuz kredi bulur bulmaz inşaata başlayacağız' dedi.

Antalya Alanya Yolu Hayal Mi Oldu Limak'ın Açıklaması Tepki Çekti 3

Nihat Özdemir'in Sözleri Tepki Çekti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, Dim Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim’e açıklama yapan Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 'Bu yolun bölge halkı ve turizm sektörü için önemini biliyoruz. Uygun bir dış kredi arayışımız var. Faizler çok yüksek. Biraz düşmesini bekliyoruz. İnşaata bu yıl sonuna doğru başlamayı planlıyoruz. Halen kamulaştırma ve harita çalışmaları da devam ediyor. Tüneller ve viyadükler olacak. Etap etap yapıp 2.5-3 yılda tamamını bitirmek istiyoruz. Yapımı tamamlanan etapları da trafiğe açacağız.' ifadelerini kullandı.

Özdemir'in bu açıklamaları Antalya ve Alanya çevrelerinde büyük tepki çekti. 

'Finansal Analizini Yapmadınız mı?

'Antalya- Alanya Otoyolu neden yapılamıyor' sözleriyle tepkisini dile getiren CHP Antalya Milletvekili Aykut Kaya, 'Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak olan ve araç geçiş garantisi de verilecek bu proje için bir ihale yapıldı ve bu ihaleyi Limak  kazandı. Yahu ihaleyi alırken finansal analiz yapmadınız mı? Bu analizi yapmadıysanız teklifinizi neye göre belirlediniz?' diye sordu.

Antalya Alanya Yolu Hayal Mi Oldu Limak'ın Açıklaması Tepki Çekti 2

Bakan Ne Demişti? 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mart 2024'te yaptığı açıklamada, 122 kilometrelik Antalya Alanya otoyolu ihalesini de gerçekleştirdiklerini belirterek, 'En kısa zamanda yapım çalışmalarına da başlıyoruz. Şimdi buradan Antalya Alanya ne kadar sürüyor? 2 saat sürüyor. Trafik yoğun oldu mu 3 saat sürüyor, belki 3,5 saat sürüyor. Bunu bitirdiğimiz zaman eğer siz yasal sınırlarına uyarsanız ki biz onu tavsiye ediyoruz, Antalya -Alanya arası 1 saat sürmeyecek. 45 dakikada buradan Alanya'ya gidebileceğiz. Bu sene de çalışmalarına da dediğim gibi başlıyoruz.' demişti.

Antalya-Alanya Otoyolu İhalesi

Antalya-Alanya Otoyolu ihalesi, 16 Aralık 2023 tarihinde yapıldı. Yap-işlet-devret modeli ile yapılacak olan otoyol projesinin ihalesini Limak İnşaat, 76 milyar 698 milyon 550 bin 661 TL'ye kazandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursa'da Çıkan Yangında 72 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti

Bursa'da Çıkan Yangında 72 Yaşındaki Adam Hayatını Kaybetti