Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Amik Ovası'nda pamuk işçileri 40 derece sıcakta çalışıyor

Amik Ovası'nda pamuk işçileri 40 derece sıcakta çalışıyor

Hatay'ın Amik Ovası'nda pamuk işçileri, 40 dereceyi aşan sıcaklıklara rağmen 9 saat boyunca çapa yaparak geçimini sağlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Amik Ovası'nda pamuk işçileri 40 derece sıcakta çalışıyor
KAYNAK: İHA

Deprem sonrası yaraların sarılmaya çalışıldığı Hatay, Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden olan Amik Ovası'nda çiftçiler, pamuk üretimi için zorlu şartlar altında çalışmaya devam ediyor. Buğday hasadının ardından pamuğu toprakla buluşturan çiftçiler, pamuğun filizlenmesiyle birlikte tarlalarda oluşan yabani otları temizlemeye başladılar. Reyhanlı ilçesi Terzihüyük Mahallesi'nde çalışan tarım işçileri, günde 9 saat süren mesaileri için günlük 515 TL yevmiye alıyorlar.

A W225468 01 Result

İşçiler Günlük 515 TL Kazanıyor

Pamuk tarlasında çalışan işçiler, sabah 6'dan öğlen 3'e kadar 40 dereceyi aşan sıcaklık altında çalışıyor. Çavuş Ömer Öztırak, pamuğun içerisindeki yabani otları temizlemek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, 'Pamuğun yolculuğu başladı ve ilk çapasını biz yapıyoruz. Hava serin olduğunda işler daha rahat gidiyor. Şu an çalıştığımız alan 150 dönüm ve bu alanı iki günde bitiriyoruz. Yevmiyeler kişi başı 575 TL'den hesaplanıyor, ancak işçilere 515 TL düşüyor. Bu durumda çavuşlar 60 TL alıyor. Çift mesai yapan yok, sabah 6'dan öğlen 3'e kadar çalışıyoruz. Bu zamanda kolay iş yok,' dedi.

A W225468 02 Result

55 Yaşındaki İşçi: Bu İş Bana Zor Geliyor

55 yaşındaki tarım işçisi Emine Uğraş, işlerinin zorluğunu vurgulayarak, 'Pamuk tarlasında çapa yapıyoruz ve bu iş çok yorucu. 10 yıldır bu işi yapıyorum ve bize sadece 500 TL veriyorlar. Bu para yetmiyor ve iş çok zor. Gün boyu kazma vuruyoruz ve bu yaşta bana zor geliyor,' dedi.

A W225468 06 Result

Genç İşçi: Aileme Destek İçin Çalışmak Zorundayım

Ailesine destek olmak için çalışan 18 yaşındaki Rabia Ali ise, 'Pamuk tarlasında kazma yapıyoruz ve gün boyu yabani ot temizliyoruz. Bugün şansımıza tarla güzeldi ve hava normaldi, fazla yabani ot yoktu. Bu yüzden iş çok yorucu değildi ama yine de ailemi desteklemek için çalışmak zorundayım,' ifadelerini kullandı.

A W225468 05 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İnşaat maliyet endeksi arttı

İnşaat maliyet endeksi arttı