Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Adana'da yerli kale mısırı tanıtıldı

Adana'da yerli kale mısırı tanıtıldı

Adana'da geliştirilen yerli ve milli Kale mısır çeşidi, Tarla Günü etkinliği ile üreticilere tanıtıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da yerli kale mısırı tanıtıldı
KAYNAK: İHA

Adana'da düzenlenen Tarla Günü etkinliği, Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü ile Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen Kale mısır çeşidini tanıtmak amacıyla gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı desteğiyle hazırlanan etkinlik, Seyhan ilçesi Mürseloğlu Mahallesi'ndeki deneme parselinde yapıldı.

A W258927 01 Result

Ürün Pahalılığına Çözüm: Kale Mısır Çeşidi

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Kale mısır çeşidinin yetişme şartları ve verim yönünden bölgeye uygun olduğunu belirtti. Kökçüoğlu, 'Bu çeşit, ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayacak, birim alandan daha fazla ürün elde etmemizi sağlayacak' dedi. Tarımsal üretimde tohum sorunlarını çözerek hem üreticilere hem de tüketicilere fayda sağlamak istediklerini ifade etti.

Hibrit Tohum Üretimi ve Yerli Çözümler

Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Abdullah Çil, hibrit tohum konusunda dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirtti. Dr. Çil, 'Enstitülerimiz ve yerli firmalarımızla hibrit tohum konusunda önemli adımlar atıyoruz' dedi. Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Ahmet Duman ise Kale mısır çeşidinin koçan ucu doluluğu ve silajlık olarak ekilebilirliği gibi avantajlarına dikkat çekti.

A W258927 02 Result

Kale Mısır Çeşidinin Performansı Üreticileri Memnun Etti

Konuşmaların ardından Kale mısır çeşidi ekili parselde incelemelerde bulunan üreticiler, ürünün performansından memnun kaldıklarını belirtti. Dekara bin 500 kilogram verim beklentisiyle Kale mısır çeşidi, üreticiler tarafından büyük ilgi gördü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Okay Yokuşlu Trabzonspor'a imzayı attı

Okay Yokuşlu Trabzonspor'a imzayı attı