Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Adana'da 500 ton mandalina dalında çürüdü

Adana'da 500 ton mandalina dalında çürüdü

Türkiye’de üretilen narenciyenin dörtte birini karşılayan Adana'da 500 ton mandalina dalında çürümeye terk edildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da 500 ton mandalina dalında çürüdü
KAYNAK: ANKA

Adana'da yıllık 8 milyon tonluk narenciye üretiminin büyük bir kısmını karşılayan şehirde, üreticiler yaşadıkları sorunlara dikkat çekiyor. Adana Tarım Platformu Başkanı Cahit İncefikir, 3 bin 500 mandalina ağacında ürünlerin çürüdüğünü açıkladı. Bu durumu, Adana'da Seyhan ilçesindeki bir mandalina bahçesinde inceleyen Seyhan Belediye Başkan aday adayı Zülfikar İnönü Tümer, üreticilerin devlet desteklerinden yeterince faydalanamadığını belirtti.

Adana Tarım Platformu Başkanı Cahit İncefikir, erkenci mandalinaların hasat edilmesi gereken Eylül ayının ilk haftasında, yanlış tarımsal ve ihracat politikaları nedeniyle ürünlerin dalında kaldığını ifade etti. İncefikir, ihracat teşviği verilmemesi ve ton başına destek geldiğinde ise iş işten geçmiş olduğunu belirterek, dalında çürüyen mandinaların üreticileri mağdur ettiğini dile getirdi.

Seyhan Belediye Başkan aday adayı Zülfikar İnönü Tümer, üreticilerle görüşerek devletin destekleme politikalarındaki sorunlara dikkat çekti. Tümer, Devletin destekleme fonlarına zamanında ödeme yapmamasının ve tarım kanunu gereği vermesi gereken desteklemeleri esas alan politikalarının üreticileri mağdur ettiğini ifade etti.

Adana'da yaşanan bu sorunlar, tarım sektöründeki desteklemelerin ve politikaların gözden geçirilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor. Üreticiler, daha etkili ve adil destekleme politikalarının hayata geçirilmesi için çözüm bekliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayserispor'dan ayrılan Thiam'ın yeni adresi belli oldu

Kayserispor'dan ayrılan Thiam'ın yeni adresi belli oldu