Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Adana Mezla Balı Londra Bal Yarışması'na katılacak

Adana Mezla Balı Londra Bal Yarışması'na katılacak

Adana'nın meşhur Mezla balı, Avrupa'nın en prestijli bal yarışması olan Uluslararası London Honey Awards'ta boy göstermeye hazırlanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana Mezla Balı Londra Bal Yarışması'na katılacak
KAYNAK: İHA

Adana'nın sadece Göller Bölgesinde üretilen ve coğrafi işaret başvurusu yapılan Mezla Balı, Avrupa’da düzenlenen Londra Bal Yarışması'nda (International London Honey Awards) uluslararası areneye çıkacak.  

A W174936 03 Result

Kozan Ticaret Odası Başkanı Mustafa Kandemir, bölgede yılda yaklaşık 50 ton Mezla balı üretildiğini ve bu balın özellikle Göknar ağaçlarından elde edilen bir salınım balı olduğunu vurguladı.

A W174936 05 Result

Kandemir, 'Daha önce coğrafi işaret başvurusu yaptığımız ve şu anda değerlendirme aşamasında olan Mezla balımızı bu sefer uluslararası alanda tanıtmak için Londra Bal Ödülleri yarışmasına katılmaya karar verdik. Mezla balı, sadece Kozan bölgesinde yetişen Toros Göknar ağaçlarında üretilen özel bir salınım balıdır. Farklı bir özelliğe sahiptir; içinde şeker bulunmaz ve aroması diğer ballardan farklıdır. İngiltere’de 15-21 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan yarışmaya başvurumuzu gerçekleştirdik. Mezla balımızın derece alacağına inanıyoruz. Anzer balı kadar hatta daha lezzetli ve değerli olduğuna inanıyoruz. Umuyoruz ki Mezla balı, hak ettiği değeri bulacak ve bölgemizin ekonomisine katkı sağlayacaktır' şeklinde konuştu.

A W174936 09 Result

'Geleneksel Arıcılık Mesleği ile Yarım Asır Boyunca Bal Üretiyoruz'

Mezla balı üreticisi Ali Erdem, atalarından kalan arıcılık mesleğini neredeyse yarım asırdır sürdürdüklerini belirterek, 'Mezla balı, Göller yaylasına özgü bir bal türüdür. Kristalleşme problemi yaşanmaz ve arıdan doğrudan tüketicilere sunulur. Kendine özgü bir rehasya sahiptir, donmaz ve birçok hastalığa şifa kaynağıdır. Özellikle akciğer hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Herkesin tüketmesini tavsiye ederim' dedi.

A W174936 04 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Kadın Eliyle Kültür Sanatta Sosyal Sorumluluk Konuşulacak

Antalya'da Kadın Eliyle Kültür Sanatta Sosyal Sorumluluk Konuşulacak