Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi 5 TL'lik madeni para geliyor: 850 milyon adet üretilecek

5 TL'lik madeni para geliyor: 850 milyon adet üretilecek

Türk parasının değer kaybetmesiyle birlikte bazı kağıt paraların işlevsiz hale gelmesinin ardından Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 5 TL'nin madeni para olarak piyasaya sürüleceğini duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
5 TL'lik madeni para geliyor: 850 milyon adet üretilecek
KAYNAK: AA

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü Darphane Daire Başkanı Şenol Yıldız, Türk parasının değer kaybı ve bazı kağıt paraların işlevsiz hale gelmesi üzerine harekete geçti. Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen 5 TL'nin madeni para olarak piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bu önemli adım, ekonomik istikrarı desteklemeyi ve madeni paraların kullanımını artırmayı hedefliyor.

Cumhuriyet'in 100. Yılına Özel 100 Milyon 5 TL Basılmıştı

Cumhuriyet'in 100. yılı şerefine, 100 milyon adet 5 TL basılarak piyasaya sürülmüştü. Şenol Yıldız, normal tedavülde olan 5 TL'lerin sayısının 20 milyon adedi geçtiğini belirtti. Ayrıca, 2024 yılı sonuna kadar 850 milyon adet 5 TL'nin piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Kapasite Açıklamaları

Yıldız, darphanenin günlük ortalama 2,5 milyar adet üretim kapasitesine sahip olduğunu ifade etti. Kartal'daki yeni yerleşkenin, hem kapasite artışı sağladığını hem de ana merkezin yedek hattı olarak işlev göreceğini belirtti. Ayrıca, 50 kuruş için 400 milyonun üzerinde ve 25 kuruş için 7 milyon adet üretim hedefi belirlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Korkunç C*nayet: Sevgilisi ve Çocuğunu Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi! Kadının Son Paylaşımı Yürek Burktu

Antalya'da Korkunç C*nayet: Sevgilisi ve Çocuğunu Öldüren Zanlı Adliyeye Sevk Edildi! Kadının Son Paylaşımı Yürek Burktu