Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi 2024 Şeker Pancarı Alım Fiyatı Açıklandı! 2024 Pancar Alım Fiyatı

2024 Şeker Pancarı Alım Fiyatı Açıklandı! 2024 Pancar Alım Fiyatı

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı şeker pancarı alım fiyatlarını açıkladı. Ancak açıklanan fiyatlar, üreticilerin beklentilerinin altında kaldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 Şeker Pancarı Alım Fiyatı Açıklandı! 2024 Pancar Alım Fiyatı
KAYNAK: Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı için şeker pancarı alım fiyatlarını kamuoyuna duyurdu. Türkşeker, kota tamamlama primi ile birlikte şeker pancarı alım fiyatını ton başına 2 bin 375 lira olarak belirledi. 1 Eylül’de başlayan kampanya dönemiyle birlikte, fabrikalar pancar işlemesine resmen başladı.

Üreticiler En Az 2 Bin 500 Lira Bekliyordu

Ancak açıklanan bu fiyat, şeker pancarı üreticilerinin beklentilerini karşılamadı. Üreticiler, bu yıl alım fiyatlarının en az 2 bin 500 lira seviyesinde olmasını umut ediyordu. Hatta bazı çiftçiler, maliyet artışlarını göz önünde bulundurarak 3 bin lira gibi bir rakamın açıklanmasını talep etmişti. Ancak Türkşeker'in açıkladığı 2 bin 375 liralık fiyat, beklentilerin oldukça altında kaldı.

Geçtiğimiz yıl ise şeker pancarı alım fiyatı, 1.755 TL artı 100 TL prim ile toplamda 1.855 TL/ton olarak belirlenmişti. Bu yıl açıklanan fiyat, geçtiğimiz yıla göre artış gösterse de, üreticilerin yüksek maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda yeterli bulunmadı.

Çiftçiler Şeker Pancarı'ndan Umutlu

Birçok tarımsal üründe bu yıl zarar eden çiftçiler, şeker pancarı konusunda daha umutluydu. 1 Eylül itibarıyla kamu, özel ve kooperatif fabrikaları pancar işleme sürecine başladı. Fabrikaların bu yıl pancar işleme kapasitelerini tam kapasite kullanması bekleniyor. Ancak fiyatların düşük kalması, üreticilerin motivasyonunu kırmış durumda.

Stoklarda 500 Bin Ton Şeker Kaldı

Geçtiğimiz yıldan kalan stoklar da dikkat çekiyor. Stoklarda kalan yaklaşık 500 bin ton şekerin büyük çoğunluğunun Türkşeker’e ait olduğu belirtilirken, 50 bin tonunun ise Kayseri Şeker’e ait olduğu kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
25 Eylül 2024 Günlük Burç Yorumları Burcunuz Bugün Sizin İçin Ne Diyor

25 Eylül 2024 Günlük Burç Yorumları Burcunuz Bugün Sizin İçin Ne Diyor