Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Yedi yıllık mücadele ve mutlu son!

Yedi yıllık mücadele ve mutlu son!

Akdeniz Üniversitesi’nden KHK ile uzaklaştırılan sekiz Barış Akademisyeni’nden dördüncüsü de görevine başladı. Eğitim Sen Antalya Şubesi Üyesi ve Akdeniz Üniversitesi Eğitim Sen Temsilcisi Doç. Dr. Süleyman Ulutürk, görevine döndü

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yedi yıllık mücadele ve mutlu son!

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” diyerek barış talebini içeren bildiriyi imzalamış oldukları için  22 Kasım 2016 tarihinde gece yarısı yayımlanan 677 sayılı OHAL Kararnamesi ile Akdeniz Üniversitesi’ndeki kamu görevinden çıkartılmış olan sekiz Barış Akademisyeni’nden dördüncüsü de görevine başladı. Eğitim Sen Antalya Şubesi Üyesi ve Akdeniz Üniversitesi Eğitim Sen Temsilcisi Doç. Dr. Süleyman Ulutürk, bugün görevine başladı.

Doç. Dr. Süleyman Ulutürkün görevine iadesine ilişkin Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Blok girişinde Eğitim Sen Antalya Şubesi, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği ve Antalya Dayanışma Akademisi (AnDA) tarafından açıklama yapıldı. Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, açıklamada “Anayasa Mahkemesi, Barış Akademisyenleri'nin “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisinde, bir suç unsuru olmadığına; bu nedenle cezalandırılmalarının ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna, bu metne imza atan akademisyenlerle ilgili yargılama yapılmasının ve hatta disiplin cezası verilmesinin bile hak ihlali olduğuna hükmetmesine rağmen ve haklarında açılan davalardan beraat etmelerine rağmen AYM’nin bu kararının ardından OHAL İnceleme Komisyonu, Barış Akademisyenleri'nin iade taleplerini beş yıl daha bekletti ve neredeyse artık elinde bakılacak dosya kalmadığında Barış Akademisyenlerinin dosyalarını topluca reddetti. OHAL Komisyonu’na karşı açılan davalar sonuçlanmaya başlarken, Barış Akademisyenleri'nin bir kısmı idari mahkemelerin verdikleri iade kararı sonucu görevlerine dönmeye başladı. Henüz davası sonuçlanmayan  ya da idare mahkemesinde olumsuz karar verilen akademisyenlerin istinaf mahkemesinde davaları devam etmektedir. Akdeniz Üniversitesi’nde de görevden uzaklaştırılan barış akademisyeni sekiz arkadaşımızdan halen dördünün göreve iade davası yargı sürecindedir. Dolayısıyla mücadele henüz bitmedi devam ediyor. En son arkadaşımız işine iade edilene kadar da bu mücadele devam edecek” dedi.

“ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Başkan Sönmez, “Süleyman Ulutürk Hocamız İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nde uzun yıllardır çalışmış ve Eğitim Sen'in Akdeniz Üniversitesi temsilciliğini yapmıştır. Özerk, demokratik, laik üniversite mücadelesinden hiçbir zaman geri adım atmamış kendisine yapılan tehditlere boyun eğmemiştir. Dün olduğu gibi bugünde onunla dayanışma içerisindeyiz. Yaklaşık yedi yıldır tüm barış akademisyenleri öğrencilerinden uzak tutulmuştur. Bu bilimsel eğitime vurulan bir darbedir. Bugün hala Ankara Üniversitesi’nde Eğitim Sen Genel Başkanı Prof Dr. Necla Kurul, dahil göreve iade edilen Barış Akademisyenleri yeniden görevlerinden uzaklaştırılmak isteniyor. Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Anayasa Mahkemesinin kararına rağmen yürütmeyi durdurma kararları vererek arkadaşlarımızın görevlerine başlama sürecini uzatıyor. Biz Eğitim Sen olarak Demokratik, özerk üniversite mücadelesine, emek, demokrasi ve barış mücadelesinden asla geri adım atmayacağız” dedi.

“AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SAHİP ÇIKMADI”

“Barış bildirisinin kamuoyuna deklarasyonundan sonra ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi, Galatasaray, Hacettepe, Koç, Sabancı gibi üniversitelerin yöneticileri barış akademisyenleri için bırakın görevlerine son vermeyi soruşturma açmaya dahi gerek duymayarak düşünce ve ifade özgürlüğüne sahip çıktılar. Ancak, Akdeniz Üniversitesinin de içlerinde yer aldığı diğer üniversiteler hızla soruşturma açarak ve KHK için isimler bildirilerek ihraç işlemine zeminin hazırladılar” diyen Sönmez, şunları kaydetti: “Yedi yıldır ‘KHK'lar gidecek biz kalacağız’ diyerek direnen akademisyenler geri dönerek haklılıklarını ve uğradıkları zulmü kamuoyununa göstermişlerdir. Akademisyenlerin ihraç edilmesine neden olan, akademisyenleri terörle ilişkilendirmeye çalışan, akademik özgürlüklere sahip çıkmayan yöneticiler akademiyi acınası bir duruma  getirmişlerdir.”

Süleyman GEZİCİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanyaspor'un Hollanda antremanı

Alanyaspor'un Hollanda antremanı