Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Üniversiteli ekonomik kıskaçta

Üniversiteli ekonomik kıskaçta

Türkiye’de artan ekonomik sorunlardan en çok etkilenen üniversite öğrencileri devletin ayda verdiği 850 TL tutarındaki kredi ile hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Öğrenci kredisinin yetersiz olduğunu belirten Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “Bizim tahminimiz yurtlara yapılacak zam yüzde 100’ün üzerinde olacak ama kredi ve burslara aynı oranda zam gelmeyecek. Kaşıkla verilenin kepçeyle alma anlayışını öğrencilerin üzerinde de görebiliyoruz” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Üniversiteli ekonomik kıskaçta

Önümüzdeki günlerde açıklanacak olan asgari ücret zammı sonrası öğrencilerin aldığı burs/kredi ödeneklerinin zammının ne olacağı bilinmiyor. Geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve üniversite öğrencilerinin yoğun baskısı sonucu kredilerde yapılandırılmaya gidilmiş ve faizler silinmişti. Kredi faizlerinin silinmesinin yeterli olmadığını dile getiren Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, “her öğrenciye karşılıksız burs verilmeli. Enflasyonun son yıllarda yüzde 170 civarında arttı. TÜİK yüzde 84 açıklasa da gerçek enflasyonun yüzde 170’in üzerinde olduğunu yaşayarak görüyoruz. Böyle bir durumda büyük kentlerde okuyan öğrencilerin beslenme ve barınma sorunları büyük bir problem. Bu sorunları çözmek sosyal devletin temel görevidir ama iktidar bunu yerine getirmiyor. Bütçe görüşmelerinde eğitime ayrılan payı gördük. Biz öğrencilerin sağlıklı şekilde eğitim görebileceği ortamlar oluşturulmasını istiyoruz. İktidar öğrencileri açlığa mahkum ediyor. Gençler ülkenin geleceğidir. Devlet öğrenciye yatırım yapmalı” diye konuştu.

nurettin sönmez eğitim sen (2)

“KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALIYORLAR”

Türkiye’de öğrencilerin yüzde 10’unu dahi barındıramayacak bir yurt yetersizliği  olduğunu belirten Başkan Nurettin Sönmez, “Öğrenci kredisine yani yüzde 180’in üzerinde bir zam yapması gerekir. Bizim tahminimiz ise yurtlara yapılacak zam yüzde 100’ün üzerinde olacak ama kredi ve burslara aynı oranda zam gelmeyecek. Kaşıkla verilenin kepçeyle alma anlayışını öğrencilerin üzerinde de görebiliyoruz. 850 lira çok sembolik bir rakam. Öğrenciler ekonomik olarak zor durumda olduğu için yemekhanelerdeki o uzun kuyruğa katlanmak zorunda kalıyor. Üniversiteyi kazanmasına rağmen kayıt yaptırmayan öğrencilerin sayısı çok arttı. Öğrencilere yatırım yapılmalı. Bu sorun sadece iktidarın sorunu değil, iktidara talip olanların da sorunu. Bu soruna yönelik projeler üretilmezse bu sorun katlanarak devam edecek. Öğrencilere verilen burs, barınma ve beslenme sorununun devlet politikası olarak görülmesi gerekir” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başkan Öztürk Kemer standını ziyaret etti

Başkan Öztürk Kemer standını ziyaret etti