EMYO tarafından düzenlenen "Temel Çikolata Eğitimi," Eskişehir Meslek Yüksekokulu Uygulama Mutfağı'nda gerçekleştirildi.AW071784_04

Etkinliğe, Radisson Blu Çeşme Pasta Şefi Murat Tütüncü'nün deneyimlerini paylaşmak üzere katıldı. Aşçılık ve Turizm Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim, çikolatanın yapımı ve işlenmesi konularında detaylı bilgi içeriyordu.AW071784_05 Eğitim sonunda çikolata tadımı yapılırken, Pasta Şefi Murat Tütüncü'ye öğrenciler adına teşekkür edildi ve bir hediye takdim edildi.AW071784_02

Etkinliği düzenleyen Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Mutlu Doğan, öğrencilerin birebir şeflerden eğitim almanın, mesleki becerilerini geliştirmelerine yardımcı olduğuna dikkat çekerek, "Sorularını doğrudan şeflere sorabilme fırsatı, öğrencilerimizin daha verimli bir eğitim almasını sağlıyor.AW071784_03 Bugünkü eğitimle çikolata sanatı hakkında çok daha fazla şey öğrenmiş olacağız" dedi.AW071784_04

Bu tür uygulamalı eğitimler, öğrencilere teorik bilgiye ek olarak saha deneyimi kazandırarak mesleki gelişimlerine önemli katkılar sağlar.

Kaynak: İHA