EMYO tarafından düzenlenen "Temel Çikolata Eğitimi," Eskişehir Meslek Yüksekokulu Uygulama Mutfağı'nda gerçekleştirildi.
Etkinliğe, Radisson Blu Çeşme Pasta Şefi Murat Tütüncü'nün deneyimlerini paylaşmak üzere katıldı. Aşçılık ve Turizm Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim, çikolatanın yapımı ve işlenmesi konularında detaylı bilgi içeriyordu. Eğitim sonunda çikolata tadımı yapılırken, Pasta Şefi Murat Tütüncü'ye öğrenciler adına teşekkür edildi ve bir hediye takdim edildi.
Etkinliği düzenleyen Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Mutlu Doğan, öğrencilerin birebir şeflerden eğitim almanın, mesleki becerilerini geliştirmelerine yardımcı olduğuna dikkat çekerek, "Sorularını doğrudan şeflere sorabilme fırsatı, öğrencilerimizin daha verimli bir eğitim almasını sağlıyor. Bugünkü eğitimle çikolata sanatı hakkında çok daha fazla şey öğrenmiş olacağız" dedi.
Bu tür uygulamalı eğitimler, öğrencilere teorik bilgiye ek olarak saha deneyimi kazandırarak mesleki gelişimlerine önemli katkılar sağlar.