Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Sendikaların Dediği Oldu! Vali Açıkladı

Sendikaların Dediği Oldu! Vali Açıkladı

Antalya’da, veliler ve sendikalar tarafından yıllardır gündeme getirilen ikili eğitim sorunu nihayet çözüme ulaşıyor. İşte detaylar

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sendikaların Dediği Oldu! Vali Açıkladı
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya’da, veliler ve sendikalar tarafından yıllardır gündeme getirilen ikili eğitim sorunu nihayet çözüme ulaşıyor. Sabah ve öğlen olmak üzere iki ayrı dönemde eğitim veren okullarda, sabah öğrencilerinin hava aydınlanmadan okula gitmesi, hem velileri hem de öğrencileri endişelendiriyordu. İkili eğitimle ilgili açıklama, Antalya Valisi Hulusi Şahin’den geldi.

İkili Eğitim Sorununu Çözeceğiz

Antalya Valisi Hulusi Şahin, “2019 yılı turizmde zirve yılıydı ve Türkiye bu durumdan bir pay alıyordu. Ancak pandemi tünelinden çıktığımızda, hem turist sayısında hem de gelir miktarında birkaç basamak rakip ülkeleri geçtik. Kısa vadede 60 milyar, orta vadede 100 milyar dolar hedeflerine Antalya olarak sahibiz. Antalya’nın turizmcileri ve sanayicileri bu hedefe ulaşacak dinamizme sahipler.” dedi ve ekledi: “Türkiye’nin ve dünyanın en fazla antik kenti olan ören yerleri var. Bir kısmı bazı ülkelere imtiyaz hakları verilerek, arkeolojik unsurları kazıyorlar. Bakanımızın son dokunuşu ile alanlara Türk arkeologlar atandı. 100 yılda yapılan kazı 1-2 yılda geçilmeye başlandı. Antalya eğitiminde birkaç ilde ikili eğitim problemi hala devam ediyor. İkili eğitim modern bir sistem değil, mecburiyetten dolayı uygulanan bir eğitim sistemi. İdeal olan, çocukları makul saatlerde eğitime almak ve uzun teneffüsler verebilmektir. Antalya’da ikili eğitimi kısa sürede bitireceğiz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kendisi AK Parti'den İzmir eşi MHP'den Isparta adayı oldu

Kendisi AK Parti'den İzmir eşi MHP'den Isparta adayı oldu