Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Samsun'daki özel eğitim okulu tarım ve reçel üretimi eğitimi!

Samsun'daki özel eğitim okulu tarım ve reçel üretimi eğitimi!

Samsun'daki Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu, öğrenci ve öğretmenleri için ilginç bir eğitim projesine ev sahipliği yap

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Samsun'daki özel eğitim okulu tarım ve reçel üretimi eğitimi!
KAYNAK: İHA

Okul bahçesinde bulunan serada sebze ve meyve yetiştiren özel eğitim öğrencileri, toprakla buluşarak tarımın inceliklerini öğreniyorlar. Bu projenin yanı sıra, çileklerden reçel üretimi gibi pratiğe dönük çalışmalar da gerçekleştiriliyor.

Okul bahçesinde kurulan serada, turptan marula kadar birçok ürün yetiştiren öğrenciler, yedikleri bir ürünün nasıl yetiştiğini deneyimleyerek öğrenme fırsatı buluyorlar. Elleri toprağa temas eden öğrenciler, üretme sürecini keyifle deneyimleyerek eğitici bir zaman geçiriyorlar. Bununla birlikte, serada yetiştirilen çilekler öğrenciler tarafından toplanarak okulun yiyecek ve içecek bölümünde reçel yapımında kullanılıyor.

Okul Müdürü Mustafa Yiğit, okulun eğitim içeriğini çeşitlendirerek öğrencilere meslek ve beceri kazandırma amacı taşıdıklarını ifade ediyor. Bu çerçevede, konaklama hizmetleri, yiyecek içecek hizmetleri, tarım uygulamaları ve el sanatları dersleri gibi farklı alanlarda zenginleştirilen eğitim programları sayesinde, özel öğrencilerin toplumda daha etkili bir şekilde yer almalarına katkı sağlıyorlar. Bu programlar sayesinde öğrenciler, eğitimlerini tamamladıktan sonra iş hayatına atılarak ailelerine de destek olabiliyorlar.

Serada üretilen ürünlerin yanı sıra, okulun yiyecek ve içecek bölümünde reçel yapımı da öğrenciler tarafından gerçekleştiriliyor. Bu uygulamalar, öğrencilerin hem teorik bilgiyi pratiğe dönüştürmelerine hem de tarımın temel prensiplerini öğrenmelerine yardımcı oluyor. Bu sayede, öğrencilerin okul içinde mutlu ve aktif bir yaşam sürmeleri hedefleniyor.

AW062732_09AW062732_08AW062732_07AW062732_06AW062732_05AW062732_04AW062732_03AW062732_02

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sinan Ateş cinayetinden bilinen Olcay Kılavuz Devlet Bahçeli’nin danışmanı oldu!

Sinan Ateş cinayetinden bilinen Olcay Kılavuz Devlet Bahçeli’nin danışmanı oldu!