Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim Özel okullarda kıyafet fiyatları alev alev! Veliler şikayetçi

Özel okullarda kıyafet fiyatları alev alev! Veliler şikayetçi

Özel okullar, fırsatçılığı artırdı; eğitim, servis ve yemek masraflarına ek, 1000 TL'lik forma 6000 TL'ye satılmaya başlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özel okullarda kıyafet fiyatları alev alev! Veliler şikayetçi
KAYNAK: Haber Merkezi

Eğitim ücretlerine yapılan büyük zammın ardından, özel okullar bu yıl ek masrafları da artırdı. Forma ücretlerinin fahiş fiyatlara satılması, velilerin tepkisini çekti. Bazı okullar, piyasa değerinin çok üzerinde kıyafetler sunarak, "Başka yerden alınamaz" şartı koşuyor. Veliler, duruma isyan ediyor ve okul yönetimlerini eleştiriyor.

Özel Okullarda Kıyafet Fiyatları Yükseliyor

Özel okullar, bu yıl eğitim ücretlerini yüzde 100’ün üzerinde artırmanın yanı sıra, servis, yemek, kitap ve kıyafet gibi ek masrafları da velilere yüklüyor. Özellikle okul kıyafetleri konusunda yaşanan fiyat artışları dikkat çekiyor. Veliler, okul tarafından mecbur tutulan ve piyasa fiyatının çok üzerinde olan kıyafetlerin fahiş fiyatlarla satılmasından şikayetçi.

Piyasa Fiyatının 5 Katı Fiyatla Satılan Kıyafetler

Piyasada 1000 TL’ye alınabilecek bir kıyafet, bazı okullarda 5-6 bin TL’ye satılıyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, okul kıyafetlerinin farklı mağazalarda da satılması gerektiğini belirterek, ailelerin bütçelerine uygun alışveriş yapmalarının sağlanması gerektiğini vurguladı. Palandöken, bazı okullarda kıyafet masraflarının 3-5 bin TL'yi geçtiğini ve bu durumun aileleri zor durumda bıraktığını söyledi.

Veliler ve Eğitim Kurumları Arasında Gerilim

19 milyon çocuğun okula başlayacağı bu dönemde, bazı okulların kıyafetleri yalnızca tek bir mağazadan temin edilmesine yönelik uygulamaları eleştiriliyor. Anlaşmalı olmayan mağazaların ise haksız rekabete maruz kaldığı ifade ediliyor. Veliler, okullardan kıyafetlerin piyasadaki fiyat analizlerine uygun olarak belirlenmesini ve satın alınmasını talep ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aksu'da Sahipsiz Çocuk Mezarı Mezarlığın Dışında Kaldı

Aksu'da Sahipsiz Çocuk Mezarı Mezarlığın Dışında Kaldı