Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim NEÜ'den Erasmus Başarısı: UNIKOP Konsorsiyumu Büyük Destek Aldı

NEÜ'den Erasmus Başarısı: UNIKOP Konsorsiyumu Büyük Destek Aldı

Erasmus+ KA131 programı çerçevesinde en fazla hibeyi, NEÜ'nün yürütücüsü olduğu UNIKOP Konsorsiyumu aldı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
NEÜ'den Erasmus Başarısı: UNIKOP Konsorsiyumu Büyük Destek Aldı
KAYNAK: İHA

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Erasmus+ Ana Eylem 1 - KA131 programı kapsamında büyük bir başarıya imza attı. 2024 yılı başvuru döneminde, NEÜ'nün Erasmus+ projesi için onaylanan hibe tutarı, geçen yıla göre yüzde 58,03 artış göstererek 177 bin 100 avro olarak açıklandı. Ayrıca, NEÜ'nün yürütücüsü olduğu UNIKOP Konsorsiyum Projesi, konsorsiyumlar arasında 104 bin 250 avro ile en yüksek hibe tutarını aldı.

Hibe Tutarlarında Belirgin Artış

Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - KA131 çerçevesinde yapılan başvuruların sonuçları açıklandı. NEÜ Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Özdal Koyuncuoğlu, 'Kabul edilen başvurulara tahsis edilen hibe tutarları ve özellikle 2024 yılı destek miktarları incelendiğinde, üniversitemizin toplam onaylanan hibe miktarında belirgin bir artış gözlemlenmiştir. Bu artış, üniversitemizin uluslararası projelere verdiği önemi ve bu alandaki iş birliklerinin kalitesini yansıtmaktadır' dedi.

A W267932 01

UNIKOP Konsorsiyumu’nun Başarısı

Doç. Dr. Koyuncuoğlu, UNIKOP Konsorsiyumu'nun başarısının arkasında, NEÜ'nün yanı sıra Ahi Evran, Aksaray, Kapadokya, Karamanoğlu Mehmetbey, Kırıkkale, Konya Gıda ve Tarım, Konya Teknik, KTO Karatay, Nevşehir Hacı Bektaş Veli, Niğde Ömer Halisdemir, Selçuk ve Yozgat Bozok Üniversiteleri gibi önemli üniversitelerin bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Büyükşehir Belediyesi gibi kamu kurum ve kuruluşlarının da projeye destek verdiğini vurguladı.

Geleceğe Yönelik Umutlu Açıklamalar

NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul, üniversitenin uluslararasılaşma çalışmalarının karşılığını almanın memnuniyetini yaşadıklarını ifade etti. Birekul, 'UNIKOP Konsorsiyumu'nda her bir ortağımızın katkısı, projeyi sadece bir hibe başarısı olmaktan çıkarıp, bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkıda bulunan bir iş birliği örneği haline getirmiştir. Hep birlikte daha nice başarılara imza atacağımıza olan inancımız tamdır' dedi.

Mehmet Birekul

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ayağı kırıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ayağı kırıldı