Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim Mersin'e yeni öğrenci yurdu! Yurt kapasitesi 18 bine çıkacak

Mersin'e yeni öğrenci yurdu! Yurt kapasitesi 18 bine çıkacak

Mersin'de Çiftlikköy Kampüsü'ndeki yeni öğrenci yurdu projesi ile birlikte kentin öğrenci barındırma kapasitesi 18 bine çıkacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'e yeni öğrenci yurdu! Yurt kapasitesi 18 bine çıkacak

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy kampüsünde inşa edilen yeni öğrenci yurdunu inceleyen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, önemli açıklamalarda bulundu. Vali Pehlivan, Yenişehir ilçesinde hayata geçirilen yatırımı yerinde inceleyerek, 41 bin 285 metrekarelik alana sahip olan yurdun tamamlanmasıyla Mersin'deki öğrenci barındırma kapasitesinin 18 bine çıkacağını ifade etti.

Mersin'e Yeni Öğrenci Yurdu! Yurt Kapasitesi 18 Bine Çıkacak (2) Result

Yatırımın Detayları

Vali Pehlivan, il genelinde şu ana kadar 10 yurtta 16 binden fazla öğrencinin barındığını belirtirken, yeni yatırımın Mersin'e önemli bir katkı sağlayacağını dile getirdi. Yapılan açıklamaya göre, tamamlanan yurt bin 250 kişi kapasitesine sahip olacak. İki bloktan oluşan yurt, modern tasarımı ve geniş sosyal alanlarıyla dikkat çekiyor. Ayrıca, engelli odaları, konferans salonları, yemekhaneler, etüt salonları gibi hizmet birimleri öğrencilere konforlu bir yaşam sunmayı hedefliyor.

Mersin'e Yeni Öğrenci Yurdu! Yurt Kapasitesi 18 Bine Çıkacak (4) Result

Öğrenci Yurtları Standartlara Uygun

Vali Pehlivan, yurtların standartlara uygun olarak dizayn edildiğini belirterek, öğrencilerin konforu ve rahatlığı için özenle planlandığını ifade etti. Ayrıca, MEÜ Çiftlikköy kampüsündeki yurt projesinin bir süredir devam eden gençlik ve spor hizmetlerinin artan standartlarına paralel olarak hayata geçirildiğini belirtti.

Mersin'e Yeni Öğrenci Yurdu! Yurt Kapasitesi 18 Bine Çıkacak (3) Result

Mersin'deki Üniversitelerin Durumu

Mersin'de bulunan 4 üniversite hakkında da bilgi veren Vali Pehlivan, Mersin Üniversitesi'nde yaklaşık 45 bin öğrencinin eğitim aldığını ve diğer üniversitelerin de öğrenci kapasitelerinin gün geçtikçe arttığını dile getirdi. Ayrıca, il genelindeki genç nüfusun daha iyi barınma imkanlarına kavuşması için yatırımların devam edeceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Siyah Gülün Anlamı Nedir? Siyah Gülün Gizemi, Anlamı, Tarihi ve Hikayesi

Siyah Gülün Anlamı Nedir? Siyah Gülün Gizemi, Anlamı, Tarihi ve Hikayesi