Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim MEB'den yaz tatili açıklaması: Tatil süresi kısalacak mı?

MEB'den yaz tatili açıklaması: Tatil süresi kısalacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz tatilinin 20 gün kısaltılacağına dair iddiaları kesin bir dille yalanladı. Okulların açılış tarihleriyle ilgili mevcut takvim değişmeden devam edecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEB'den yaz tatili açıklaması: Tatil süresi kısalacak mı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Son günlerde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nin yaz tatilini kısaltacağına dair iddialar sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Özellikle, 2025-2026 eğitim öğretim yılında yaz tatilinin 20 gün kadar kısaltılacağına dair çıkan haberler, milyonlarca öğrenci, öğretmen ve velinin dikkatini çekti.

MEB'den Beklenen Açıklama Geldi

Tatil süresinin kısalacağı yönündeki iddialar sonrası MEB'den resmi bir açıklama yapıldı. Bakanlık, söz konusu haberlerin kesinlikle doğru olmadığını belirtti ve yaz tatilinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını duyurdu.

MEB'den Yapılan Açıklama

MEB, iddialara karşı net bir tutum sergileyerek şu açıklamayı yaptı:

"Bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarında, yaz tatili süresinin 20 gün kadar kısaltılacağı ve 2025-2026 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacağı şeklinde haberler dolaşıyor. Böyle bir kararımız veya açıklamamız olmadı, haberler gerçeği yansıtmıyor."

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Bu açıklama, yaz tatilinin uzatılacağı ya da kısaltılacağına dair spekülasyonları sonlandırmış oldu. Öğrenciler ve veliler, okulların açılış tarihlerini merak ederken, mevcut tatil takvimi değişmeden devam edecek.

MEB'in resmi açıklamasının ardından, tatil süresinin ne zaman kısalacağına dair spekülasyonların son bulması bekleniyor. Şu an için yaz tatilinde herhangi bir değişiklik yapılması söz konusu değil.

MEB'den yaz tatili açıklaması: Tatil süresi kısalacak mı?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TBMM Dilekçe Komisyonu'na 28. Döneminde 10 bini aşkın başvuru

TBMM Dilekçe Komisyonu'na 28. Döneminde 10 bini aşkın başvuru