Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim MEB duyurdu! Özel okulların ücretsiz kontenjanları için yeni karar

MEB duyurdu! Özel okulların ücretsiz kontenjanları için yeni karar

MEB, şehit, gazi ve koruma altındaki çocukların özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak için yeni düzenlemeler yapıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEB duyurdu! Özel okulların ücretsiz kontenjanları için yeni karar
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şehit, gazi yakını ve koruma altına alınan çocukların kanuni hakları gereği özel okullara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak için önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Gelecek eğitim-öğretim yılı itibarıyla bu kapsamda merkezi yerleştirme süreci başlatılacak.

Özel Okullara Ücretsiz Erişim İçin Yeni Düzenlemeler Yürürlüğe Girdi

Resmi Gazete'de 16 Şubat'ta yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile birlikte özel okul ve kurumlara ilişkin pek çok yeni düzenleme hayata geçirildi. Bu düzenlemeler arasında, özel okulların ücretsiz eğitim hakkına sahip öğrencilerin yerleştirme süreçlerinin merkezi bir şekilde yapılmasına yönelik önemli bir adım bulunuyor.

Kimler Ücretsiz Eğitim Hakkından Faydalanacak?

Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda belirtildiği üzere, özel okullardaki öğrencilerin %3'ü oranında ücretsiz eğitim hakkından yararlanacak öğrenci kapsamı belirlenmiştir. Bu kapsamda, şehit ve gazi çocukları ile haklarında koruma, bakım veya barınma kararı verilen çocuklar öne çıkmaktadır.

sınıf

Yerleştirme Süreci Nasıl İşleyecek?

Yeni düzenleme ile birlikte, bu öğrencilerin özel okullara kayıtları merkezi bir sistem üzerinden gerçekleştirilecek. Yerleştirme işlemi, öğrencilerin tercihlerine ve belirlenen kriterlere göre yapılacak. Eşitlik durumunda, puanı yüksek olan öğrencilere öncelik tanınacak.

Başvurular ve Değerlendirme Süreci

MEB, başvuruların dijital ortamda alınması için gerekli hazırlıkları sürdürüyor. Başvuruların alınacağı takvim ilan edilecek ve valilikler aracılığıyla değerlendirme süreci başlatılacak. Puan durumu ve öğrencilerin tercihleri dikkate alınarak, yerleştirme işlemi tamamlanacak.

Sonuç ve Gelecek Planlar

Yeni düzenleme ile özel okullara ücretsiz eğitim hakkından yararlanacak öğrencilerin kayıt sürecinin daha şeffaf ve merkezi bir şekilde yönetilmesi hedeflenmektedir. Gelecek eğitim-öğretim yılından itibaren, bu yeni sistemin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağanak yağmurda namazına devam etti!

Sağanak yağmurda namazına devam etti!