Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim “Laik eğitimden vazgeçmiyoruz”

“Laik eğitimden vazgeçmiyoruz”

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında “Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz” söylemi sonrası birçok eğitim sendikası ve siyasi partiden büyük tepkiler geldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Laik eğitimden vazgeçmiyoruz”

Bakan Tekin’in söylemi üzerine basın açıklaması yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP), “Laik ve bilimsel eğitimden vazgeçmiyoruz” diyerek laik ve modern eğitime geçilmeli mesajı verdi.

TİP Öğrenciler çok sayıda il ve ilçe Millî Eğitim Bakanlığı önünde toplanarak protesto etti. Yaptıkları basın açıklamasıyla TİP’li öğrenciler Aileleri tarafından okula gönderilmeyen kız çocukları için devletin yapması gereken şeyin ‘kız okulları’ açmak değil, çocukları devlet güvencesi altına almak olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Bu Saray bakanının sarf ettiği çağ dışı ve akıl almaz fikirleri ülkemizin emekçileri adına reddediyoruz” dedi.

tip 3

“ÖZGÜR DÜŞÜNCE YAŞAYACAK”

TİP adına basın açıklamasını okuyan Ayşen Bozkurt, “Laik, bilimsel eğitimden vazgeçmiyoruz!’ Saray’ın Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldığı canlı yayında sarf ettiği açıklamalarla bizi yeni bir rezillik ile baş başa bıraktı. İddiasına göre ana hedef kız çocuklarının okullaşmasını arttırmakmış. Okula kızlarını göndermeyen ailelerin ilk bahanesi okulda erkeklerin olmasıymış ve bu hedef için gerekirse kız okulları açılabilirmiş! Kız çocuğunu okula göndermeyen aileler için Eğitim Bakanı’nın yapılabileceği tek şey güvenlik güçlerini haberdar etmek ve bu çocukları devlet güvencesi altına almaktır. Bu saray bakanının sarf ettiği çağ dışı ve akıl almaz fikirleri ülkemizin emekçileri adına reddediyoruz. Yoksul kız çocukları da en az zengin çocukları kadar bilimsel, laik ve çağdaş bir eğitim görme hakkına sahiptir. Zaten herkesin bildiğini dile getirelim, Yusuf Tekin’i önümüze eğitim bakanı diye koyan saray ve şeriatçı dostları kız çocuklarının okula gidemediği bir Türkiye’nin hayaliyle yatıp kalkıyorlar. Kız çocuklarının özgür ve bağımsız kadınlar olarak yetişmesi, geleceklerinin güvence altına alınması ve toplumsal yaşamın canlı bir parçası olmalarının ilk basamağı şüphesiz okullardır. Biz kız çocuklarının geleceğini sizin kirli ellerinize bırakmayız! Türkiye İşçi Partili öğrenciler laikliğin ve özgürce bir yaşamın kırmızı çizgisidir, kimse bu çizginin ötesine geçemez!” dedi.

tip 2

CAN ATALAY UNUTULMADI

Türkiye İşçi Partili (TİP) Öğrenciler Açıklama sonrasında milli eğitim bakanı Tekine istifa çağrısında bulunuldu. Ayşen Bozkurt, “Yargıtay diyeceğim ama utanıyorum, ben hukuk fakültesi mezunuyum, bu kararı veren yargıçlara Yargıtay hakimi demeye utanıyorum ben. Hatay'da on binlerce insanın oyuyla seçilen Can Atalay'ı açık mahkeme kararlarına rağmen Silivri'de esir tutma kararı verenlerden utanıyorum. Üstlerindeki cübbeden utanıyorum. Oy birliğiyle alınmış ya bu karar, bir tane bile hukuku savunacak hakim bırakmamış olmalarından utanıyorum. Can Atalay'dan korktuğunuzu biliyoruz. Bu ülkede hiç korkmadan laikliği savunan, ‘Şeriata geçit yok’ diyen insanlardan korktuğunuzu çok iyi biliyoruz. Soma’nın, Ermenek’in, Çorlu Tren Kazası Katliamı’nın avukatı olan Can'ın o meclise gelmesinden çok korktuğunuzu biliyoruz. Çünkü bu katliamların asli failleri de şu anda o mecliste vekil sıfatıyla utanmadan dolaşıyorlar. Ve hepsi şunu çok iyi bilsinler, bugün değilse yarın Can çıkacak ve her birinizin suratına tokat olup çarpacak” ifadelerini kullandı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sıcaktan bunalan leylekler sahaya girdi

Sıcaktan bunalan leylekler sahaya girdi