Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Eğitim KYK 3 aylık toplu ödeme başladı mı? Ne zaman yapılacak?

KYK 3 aylık toplu ödeme başladı mı? Ne zaman yapılacak?

KYK bursunu kazanan öğrenciler, bu yılki 3 aylık toplu ödeme tarihini bekliyor. Ancak, 2023-2024 KYK 3 aylık ödeme detayları henüz açıklanmadı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KYK 3 aylık toplu ödeme başladı mı? Ne zaman yapılacak?
KAYNAK: Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duyurulan KYK burs başvuru sonuçlarının ardından, öğrencilerin merakla beklediği bir diğer konu ise 3 aylık toplu ödemelerin ne zaman yapılacağı oldu. Her yıl olduğu gibi, bu ödemelerle ilgili belirlenen tarihler, öğrencilerin gündeminde önemli bir yer tutuyor.

KYK 3 AYLIK TOPLU ÖDEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Bakanlık, ilk defa burs veya kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başında (ekim ayında) normal öğrenim süresince ödeme yapmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme gerçekleştirilmektedir.

Geçtiğimiz yıl, KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından, burs almaya hak kazanan öğrencilere Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 3 aylık toplu ödeme yapılmıştı. Ancak, 2023-2024 öğretim yılı KYK 3 aylık toplu ödemeleriyle ilgili bakanlık tarafından henüz bir açıklama yapılmamıştır. Konu hakkında bilgi geldikçe, detayları haberimizden takip edebilirsiniz.

KYK BURSU NE KADAR?

KYK burs miktarlarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024 yılı için lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin, doktora öğrencileri için ise 6 bin lira olarak belirlendiğini açıklamıştır. Bu güncel bilgiler çerçevesinde öğrenciler, burs ve kredi rakamlarını takip ederek maddi desteklerini planlayabilirler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş As Başkanı Emre Kocadağ'ın adaylık açıklaması

Beşiktaş As Başkanı Emre Kocadağ'ın adaylık açıklaması