Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Kantin denetimleri yok oluyor! Çocuklar okulda ne yiyor?

Kantin denetimleri yok oluyor! Çocuklar okulda ne yiyor?

Milli Eğitim Bakanlığı, okul kantinlerinde satılan gıdaların "okul gıdası" logosu onayı alma zorunluluğunun 1 Ocak 2024'e ertelendiğini duyurdu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kantin denetimleri yok oluyor! Çocuklar okulda ne yiyor?

Kamer Durdu

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Okul kantinlerinde satılan gıdaların "okul gıdası" logosu onayı alma zorunluluğunun 1 Ocak 2024'e ertelenmesi kararlaştırılmıştır. Bu karar, kantin işletmecilerinin uygunluk süreçlerini tamamlayabilmeleri ve okul gıdası logosu ile ilgili farkındalığın artırılması amacıyla alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

 Hacer Foggo'dan tepki

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo da sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımla olaya tepki gösterdi.

Foggo yapmış olduğu paylaşımda MEB’e ve Yusuf Tekin'e soru yöneltti:

"Bugün yayınlanan tebliğ okul yemeği ile ilgili değil okul kantinlerinde yapılan gıda satışları ile ilgili "okul gıdası" logosu onayı alma zorunluğu ile ilgili bir erteleme, bu konuda bir açıklama yapabilir misiniz şeffaflık açısından."

Denetim konusuna da değinen Foggo şöyle dedi:

"Kantinlerde satılan her gıda çocukların yararına mı, çocukların sağlığı için sürekli mutlaka denetim yapılacak mı ? Ayrıca kronik açlığın, bodurluğun ve obezitenin arttığı bu dönemde çocukların sağlığı için ücretsiz okul"

Şeffaflık çağrısı

Bu karar, bazı kesimler tarafından eleştirildi. Eleştirilerin odağında, kantinlerde satılan gıdaların çocukların sağlığı için uygun olup olmadığı konusundaki endişeler yer aldı.

Bir grup akademisyen, bakanlığın bu kararını "şeffaflık eksikliği" olarak değerlendirdi. Akademisyenler, bakanlığın kantinlerde satılan gıdaların kalitesini ve güvenliğini sağlamaya yönelik somut adımlar atması gerektiğini söyledi.

Kantinlerde satılan gıdalar çocuklar için güvenli mi?

Kantinlerde satılan gıdaların çocuklar için güvenli olup olmadığı konusunda henüz net bir bilgi yok. Bakanlık, bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı.

Ancak, kantinlerde satılan gıdaların genellikle paketli gıdalardan oluştuğu ve bu gıdaların yüksek oranda şeker, tuz ve yağ içerdiği biliniyor. Bu durum, çocukların obezite, diyabet ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunlarına yakalanma riskini artırıyor.

Ücretsiz okul yemekleri zorunlu hale getirilmeli

Kronik açlığın, bodurluğun ve obezitenin arttığı bu dönemde, çocukların sağlığı için ücretsiz okul yemeklerinin zorunlu hale getirilmesi gerekiyor. Ücretsiz okul yemekleri, çocukların sağlıklı beslenmesini sağlayarak onların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunacak.

Sonuç olarak

Okul kantinlerinde satılan gıdaların çocuklar için güvenli olup olmadığı konusundaki endişeler devam ediyor. Bakanlık, bu konuda şeffaflık sağlaması ve kantinlerde satılan gıdaların kalitesini ve güvenliğini sağlamaya yönelik somut adımlar atması gerekiyor. Ayrıca, kronik açlığın, bodurluğun ve obezitenin arttığı bu dönemde, çocukların sağlığı için ücretsiz okul yemeklerinin zorunlu hale getirilmesi gerekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ganire Paşayeva Bakü’de son yolculuğuna uğurlandı

Ganire Paşayeva Bakü’de son yolculuğuna uğurlandı