Yuva, hayvancılığın günümüzde giderek artan bir öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, hayvancılıkla ilgili üretim ve politikaların sürdürülebilirlik, sağlıklı üretim-tüketim ve ekonomik etkiler açısından bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini ifade etti. Gıda ürünlerinin stratejik önemi ve coğrafi işaretlerin değerine vurgu yapan Yuva, Eskişehir'de hayvancılığın geliştirilmesi için çeşitli önlemlerin alınması gerektiğini belirtti. Bu önlemler arasında kooperatifler, birlikler ve meslek örgütlerinin işbirliği yapması gerektiğine işaret etti.
Yuva, ayrıca mera hayvancılığının teşvik edilmesi gerektiğini ve kırsal bölgelerde 5 veya 10 yıl boyunca küçükbaş hayvancılık yapmayı taahhüt eden vatandaşlara sosyal güvenlik prim desteği verilmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, kadınlara öncelik verilerek yeni işletmelerin kurulmasında destek sağlanması gerektiğini vurguladı.
Programın sonunda Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, Erdinç Yuva'ya teşekkür belgesi takdim etti.