Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Hatay'da prefabrik okullarda umut

Hatay'da prefabrik okullarda umut

Hatay'da deprem sonrası ayakta kalan öğretmenler, prefabrik okullarda umudu inşa ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da prefabrik okullarda umut
KAYNAK: İHA

Hatay'da yaşanan depremin ardından, 21 bin 950 öğretmen, bin 80 okulda depremzede 396 bin öğrenciye umut oluyor. Asrın felaketinin izlerini taşıyan şehirde, eğitim yuvaları büyük yıkıma uğradı. Ancak, depremi hasarsız atlatan okullarda eğitim, prefabrik okullarda devam ediyor. Hatay'da bin 80 okulda görev yapan öğretmenler, 40 prefabrik okul, bir gemi okul ve bir çadır okulda eğitim veriyor.

AW083314_04

Hatay'ı terk etmedik

Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi’nde bulunan prefabrik Fevzi Çakmak İlkokulu, 16 öğretmen ve 316 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Okulun ana sınıfı öğretmeni Duygu Bulunmaz, depremi yaşamasına rağmen Hatay'ı terk etmeyerek prefabrik okulda mesleğine devam ettiğini belirtti. Bulunmaz, "Depremlerden sonra birkaç arkadaşımız ve idaremizle prefabrik okulda eğitim vermeye devam ediyoruz. Şartlarımız çok iyi, sınıflar hazır olarak geldiği için eğitim ve materyaller konusunda eksiğimiz yok" dedi.

AW083314_07

Gönül isterdi daha iyi şartlarda olalım

Sınıf öğretmeni Kübra Karaca ise ilk atama yerinin memleketinde bulunan prefabrik okula gerçekleştiğini belirterek, "Gönül isterdi ki daha iyi şartlarda olalım ama prefabrik okulda olmamıza rağmen şartlarımız gayet iyi. Depremle ilgili izlerin silindiğini düşünüyoruz. Öğrenciler buraya geldiklerinde depremle ilgili izlerin silindiğini düşünüyoruz. Çünkü sosyal yaşama alanları ve oyunlar oynuyoruz. Öğretmenler Günü'nü burada kutlamak daha güzel. Depremde yaşadıkları duyguları sizi de arındırmaya çalışıyorlar. Bunu hissedebiliyoruz" ifadelerini kullandı.

AW083314_06

Hatay'daki bu öğretmenler, prefabrik okullarda, zorlu şartlara rağmen öğrencilere umut ve güven aşılayarak eğitimlerine devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milas'ta gasp çetesi çökertildi: 3 kişi tutuklandı

Milas'ta gasp çetesi çökertildi: 3 kişi tutuklandı