Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Ek ders ücretlerinde tarih belli oldu! Tüm öğretmenleri ilgilendiren karar

Ek ders ücretlerinde tarih belli oldu! Tüm öğretmenleri ilgilendiren karar

1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek resmi düzenlemelerle öğretmenlerin ek ders ücretleri güncellendi. Detaylar için resmi kaynaklara başvurabilirsiniz.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ek ders ücretlerinde tarih belli oldu! Tüm öğretmenleri ilgilendiren karar

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan öğretmenlere yönelik ek ders ücretlerinde yapılan güncellemeler, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde resmi olarak duyuruldu. İşte belirtilen değişikliklerin detayları:

Belletmelerin Aylık Ek Ders Sınırı Arttırıldı:

Aylık ek ders sınırı, belletmeler için 56'dan 64'e yükseltildi. Bu düzenleme, belletmelerin ek ders olanaklarını arttırarak daha fazla ek ders alabilme imkanı sağlayacak.

Nöbet Tutan Belletmenlerin Haftalık Ek Ders Süresi Artırıldı:

Haftalık 24 saat nöbet tutan belletmenlerin ek ders süresi, 2 saatten 4 saate çıkarıldı. Bu değişiklikle nöbet tutan belletmenlere ek ders imkanı genişletilerek daha fazla ek ders alabilme fırsatı tanındı.

RAM'da Görevli Özel Eğitim Öğretmenlerinin Ek Ders Süresi Arttırıldı:

Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM)'nda görevli özel eğitim öğretmenlerinin ek ders süresi, 15 saatten 18 saate çıkarıldı. Bu düzenleme ile özel eğitim öğretmenlerinin ek ders olanakları arttırıldı.

Yüksek Lisans ve Doktora Mezunları İçin Ek Ders Ücretlerinde Artış:

Yüksek lisans mezunu öğretmenler için ek ders ücretleri, yüzde 5'ten yüzde 7'ye çıkarıldı. Doktora mezunu öğretmenler için ise ek ders ücretleri yüzde 15'ten yüzde 20'ye yükseltildi. Bu değişiklikle yüksek lisans ve doktora mezunu öğretmenlere daha yüksek ek ders ücreti ödenecek.

Yönetici Öğretmenlere Ek Ders Ücretinde Artış:

Öğretmenevi ve akşam sanat okulu yöneticilerine yönetim görevi karşılığı ödenen haftalık 4 saat artırımlı ek ders ücreti, 1 saat daha artırılarak 5 ek ders olarak belirlendi. Yönetici öğretmenlere yönetim görevi için daha fazla ek ders imkanı sunularak ek ders ücretleri arttırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asgari ücret ne kadar olacak? Kritik görüşmeler öncesi beklentiler artıyor

Asgari ücret ne kadar olacak? Kritik görüşmeler öncesi beklentiler artıyor