Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim Eğitim aksarsa geleceğimiz kararır!

Eğitim aksarsa geleceğimiz kararır!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler nedeniyle göç eden ailelerin büyük çoğunluğu çocuklarının okul kaydını hala yaptırmadı. Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, MEB’in depremzede öğrenciler için uzun vadeli planı olması gerektiğini belirterek  “Eğitim sorunlarını çözmeye yönelik, görüş alışverişinin ve ortak aklın kullanılması zorunludur” diyerek Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çağrıda bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eğitim aksarsa geleceğimiz kararır!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı 15 bin depremzede öğrencinin Antalya’da eğitime başladığını aktarırken, Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, Antalya’ya gelen depremzede öğrencilerin büyük çoğunluğunun nakillerinin olmadığını belirtti. Başkan Sönmez, “Öğrencilerin bir kısmı eğitim öğretime başladı. Öğrenciler mevcut sınıflara dağıtıldı. Yeni sınıflar oluşturulmadı. Sınıftaki öğrenci sayısı artmış oldu. Kalabalık olan sınıflar biraz daha kalabalıklaştı. Deprem bölgesindeki durumun getirdiği bir sonuçtur bu. Göçten Türkiye’nin belli başlı illeri etkilendi.Bunların başında da Antalya var. Bu şekilde değerlendirdiğimiz zaman geçici bir süre bu durum kaldırılabilir. Uzun vadede başka bir çözüm bulunması gerek. Gerçek olan ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın il müdürlüklerinin bütçesini arttırması gerekiyor. Her okula ulaşabilecek şekilde ödeneklerinin arttırılarak, depremzede çocukların bütün giderlerinin doğrudan devlet tarafından karşılanması gerekiyor” diye konuştu.

nurettin sönmez eğitim sen (2)

 EĞİTİMCİLERDEN ORTAK AKIL VURGUSU

“Uzun vadede sınıflardaki öğrenci sayısının fazlalığı eğitimi olumsuz yönde etkileyebilir” diyerek uyarıda bulunan Başkan Nurettin Sönmez, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzun vadeli projesi olması gerekiyor. Depremzede öğrenciler uzun süreli olarak yerleştirildikleri okullarda eğitim göremezler. Geçici bir süre olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Yeni derslik ihtiyacı, öğretmen ihtiyacı ortaya çıkıyor. Dolayısıyla bunu karşılayacak bir bütçenin olması gerekiyor. İktidarın bu durumu tasarlıyor olması lazım. Hatay’ın nüfusunun yarısı kenti terk etmiş durumda, bu göçün büyük kısmı ise Antalya gibi şehirlerde toplanmış. Buna yönelik eğitim ile ilgili iktidarın proje üretmesi gerekiyor. MEB, son dönemlerde 4 eğitim sendikasının genel başkanlarını çağırarak atacağı adımlarda fikir alışverişinde bulunuyorsa illerde de şube başkanlarının çağırılması gerekiyor. Eğitim sorunlarını çözmeye yönelik, görüş alışverişinin ve ortak aklın kullanılması zorunludur” diyerek Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çağrıda bulundu.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKALIM”

Başkan Sönmez, “Zamanında gerekli adımları atmazsak işin içinden çıkılmaz bir hal alabilir. Bize bir çağrı olursa Her türlü destek çaba ve çalışma içerisinde yer alacağımızı belirtmek istiyoruz. Ortak karar ile bu adımların atılması gerekir.  Antalya’da kayıt yaptırmayan depremzede öğrenci sayısının çok fazla olduğunu düşünüyoruz. Aileler, Antalya’da uzun süre barınacaklarını düşünmedikleri için çocuklarının nakillerini yaptırmamış durumda. Antalya’ya yerleşmeye çalışan aileler ise bizlerden destek istiyor.  Eğitim öğretim bir bütündür, eğitimi tartışmak, değerlendirmek ve çözüm üretmek açısından herkesi çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor. Süreci iyi yöneterek çocukları en az hasar ile kurtarmak öncelimiz olmalıdır. Bu durum devleti yönetenlerin sorumluluğundadır. Onların alacağı kararların doğru olması gerekiyor. Bizler elimizden ne gelirse yapmaya hazırız” diyerek açıklamasını tamamladı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“İKTİDAR ENKAZIN ALTINDA KALACAK”

“İKTİDAR ENKAZIN ALTINDA KALACAK”