Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim DGS başvuruları için süre doluyor: DGS başvuru ücreti ne kadar?

DGS başvuruları için süre doluyor: DGS başvuru ücreti ne kadar?

Meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programları mezunları için lisans öğrenimine dikey geçiş sınavı başvuruları başladı. Başvurular için son tarih 20 Mayıs olarak belirlendi. Detaylar haberimizde!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DGS başvuruları için süre doluyor: DGS başvuru ücreti ne kadar?
KAYNAK: Haber Merkezi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu yıl düzenlenecek Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvuruların başladığını duyurdu. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, sınav 30 Haziran'da gerçekleştirilecek ve başvuru süresi 20 Mayıs'ta sona erecek.

Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılacak?

Adaylar, başvurularını ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden ya da ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından gerçekleştirebilecekler. Başvuru işlemlerinin tamamlanması için son tarih olan 20 Mayıs'a kadar adayların gerekli belgelerle başvurularını yapmaları gerekmektedir.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav başvuru ücreti bu yıl  590,00 TL olarak belirlendi. Adayların başvurularının geçerli olabilmesi için belirlenen tutarı ilgili bankalara yatırması gerekiyor.

DGS Nedir?

Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS), meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans düzeyine geçiş yapabilmeleri için yapılan bir sınavdır. Bu sınav, öğrencilere lisans düzeyindeki eğitimlerine devam etme imkanı sunar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de obezite alarmı! 5 kişiden 1'i obez

Türkiye'de obezite alarmı! 5 kişiden 1'i obez