Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim ÇOCUKLARIMIZI DEPREME FEDA EDEMEYİZ!

ÇOCUKLARIMIZI DEPREME FEDA EDEMEYİZ!

Kahramanmaraş merkez üssü gerçekleşen ve 11 ili etkileyen asrın felaketinin ardından öğrenciler eğitim öğretim hayatına depremzede misafir öğrencileriyle bir arada girdi. Öğrenci Veli Derneği (VELİDER) Antalya Şube Başkanı Tülin Koç çocuklarımızın eğitim hakkını güvenli bir şekilde sürdürebilmeleri için mücadeleye devam edeceklerini dile getirerek “yarın değil bugünden itibaren gerekli hazırlıklar yapılmalıdır” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ÇOCUKLARIMIZI DEPREME FEDA EDEMEYİZ!

DEPREM DEĞİL ALINMAYAN ÖNLEM ÖLDÜRÜYOR

VELİDER Antalya Şube Başkanı Tülin Koç “6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız 11 ilde meydana gelen depremler nedeni ile yeniden deprem gerçekliğini anımsadık.

Henüz şok aşamasından yas ve travma aşamasına gelmemiş bu toplumsal acı gerçek ile karşı karşıyayız. Sadece depremin yaşandığı yerlerde değil, tüm ülkede deprem kaygısı yoğun bir şekilde yaşanmaktadır. Tüm okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim Özel ve Resmi okulların da bulunan çocuklarımız 20 Şubat pazartesi günü 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının ikinci dönemine başlayacaklar. Yaşanan depremlerden sonra, olası İstanbul depremi başta olmak üzere ülkenin diğer bölgelerini de değerlendirirsek gün geçtikçe zamanın daraldığı bilim insanları tarafından her mecrada dile getiriliyor. Yaptıkları açıklamalarda deprem değil, alınmayan önlemlerin ölüme sebebiyet verdiğini ifade ediyorlar. Diğer taraftan deprem bölgesinde yıkılan kamu binalarını da göz önünde bulundurursak kaygılarımızın ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

aica_2023022011_1ÖNERİLER

Çocukların ve velilerin kaygılarının azalması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini dile getiren Başkan Tülin Koç şu önerilerde bulundu: “Deprem bölgesinden gelen depremzede çocuklarımız öncelikli olmak üzere tüm çocuklarımız rehber öğretmenler ve sınıf öğretmenleri tarafında hızlıca psikososyal eğitime tabi tutulmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm okulların zemin etüdü ile bina risk analizlerinin biran önce bilimsel yöntemlerle, doğru ve şeffaf bir şekilde yapılmalı, bu sonuçlar velilere çeşitli kanallardan duyurularak okulların ana kapılarına asılarak ilan edilmelidir. Çocuklarımızın okulda olduğu bir saatte yaşanacak bir depremden dolayı oluşabilecek kötü manzaralarla karşılaşmamak için iş işten geçmeden ''yarın değil bugünden itibaren'' gerekli hazırlıklar yapılmalıdır.

 Okullarda yapılan rutin deprem tatbikatlarının dışında ‘’Depreme Hazırlık Eğitimi ‘’ modülü hazırlanıp ders olarak okutulmalıdır.”

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat Belediyesi depremzedelerin yanında

Manavgat Belediyesi depremzedelerin yanında