Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim CHP Lideri Özgür Özel'den Yeni Müfredata Sert Eleştiri

CHP Lideri Özgür Özel'den Yeni Müfredata Sert Eleştiri

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul'da düzenlenen "Büyük Eğitim Mitingi"nde Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredatını eleştirerek, müfredatın Cumhuriyet ve Atatürk ile sorunu olduğunu söyledi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: ANKA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin İstanbul'da düzenlediği "Büyük Eğitim Mitingi"nde konuştu. Özel, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yeni müfredatı sert bir dille eleştirerek, Milli Eğitim Bakanı'nın Cumhuriyet'e düşman olduğunu iddia etti. "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarıyla sorunu olan bu müfredat yok hükmündedir" diyen Özel, yeni müfredatın Türkiye Cumhuriyeti'ni yansıtmadığını savundu.

"Öğretmen Atamaları ve Eğitim Dünyasının Sorunları"

Atanması yapılmayan öğretmenler ve eğitim dünyasının sorunlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Büyük Eğitim Mitingi'nde, CHP lideri Özgür Özel de yer aldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı verilen yeni müfredatı eleştirerek, Atatürk'ün ve Cumhuriyet'in kurucu kadrolarının bu müfredatta yer almadığını belirtti.

"Cumhuriyet ve Atatürk'ün Rolü Yok Sayılıyor"

Özgür Özel, yeni müfredatta Türkiye Cumhuriyeti ifadesi yerine sadece Türkiye ifadesinin kullanıldığını vurguladı. Özel, "Bakan'ın fikri neyse zikri odur, metni odur. Cumhuriyetle derdi olan bir bakan, cumhuriyetle sorunu olan bir müfredat dayatmaktadır" dedi. Ayrıca, müfredatta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adının neredeyse hiç geçmediğini ve Cumhuriyet'in kurucu kadrolarına saygı gösterilmediğini ifade etti.

"Hürriyet Kavramına Karşıt Bir Anlayış"

Özgür Özel, önceki müfredatta "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller yetiştirilmesi gerektiğini belirten bir anlayışın hakim olduğunu, ancak yeni müfredatta bunun yerine "akl-ı selim, vicdan-ı selim, kalb-i selim" nesiller yetiştirilmesi hedeflendiğini söyledi. Özel, "Fikri hür yerine, vicdanı hür yerine, vicdan-ı selim diyorsanız, sizin yetiştireceğiniz neslin hür olmasından, özgürlüklerden, özgür düşünceden sorununuz var demektir. Metinden hürriyet kelimesini çıkaracak kadar özgürlüklere düşman bu bağnaz anlayışı kınıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmasında atanamayan öğretmenlerin sorunlarına değinen Özel, iktidarın eğitim politikalarını eleştirerek, "Bugün burada bizimle olan öğretmenler atanamayan değil, atanmayan öğretmenlerdir. Söz verilmesine rağmen mülakat sistemi kaldırılmadı ve liyakatli öğretmenler elenmeye devam ediyor," dedi. Özel, ayrıca yeni müfredat taslağını eleştirerek, "Çağdaş, bilimsel ve laik eğitimi hak eden herkes burada," şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yönelik Eleştiriler

Özel, konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. "2002 yılında Bülent Ecevit'i '68 bin günahsızı niye okuttun' diye eleştiren Erdoğan'a sesleniyorum; bugün 1 milyon öğretmeni niye okuttun, niye umut verdin, niye diploma verdin ve hala niye sırtını dönüyorsun?" ifadelerini kullandı.

Mülakat Sistemi ve Eğitimde Tasarruf Eleştirisi

Mülakat sistemi hakkında da konuşan Özel, "Mülakat haksızlıktır, adam kayırmadır, kul hakkına girmektir. KPSS'de başarılı olan öğretmenler, mülakatta eleniyor. Bu sistem adaletli değil," dedi. Ayrıca, eğitimde tasarruf yapılmasına karşı çıkarak, "İtibardan tasarruf olur, ancak eğitimden tasarruf olmaz," dedi.

Yeni Eğitim Müfredatı Üzerine Eleştiriler

Özel, yeni eğitim müfredatına da eleştirilerde bulunarak, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adı altında, eğitimi ideolojik bir yapıya dönüştürmeye çalışıyorlar. Bu müfredat, Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını yeterince anmıyor, bu nedenle kabul edilemez," şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin İstihdam Biçimleri ve Maaş Sorunları

Özel, öğretmenlerin istihdam biçimlerinin adaletsiz olduğuna dikkat çekerek, "Beş farklı öğretmen türü var ve bu durum eğitimde adaletsizliğe neden oluyor. Özel sektörde çalışan öğretmenlerin maaşları da çok düşük," dedi. Ayrıca, öğretmen maaşlarının 2002'den bu yana altın bazında ciddi şekilde düştüğünü belirtti.

Eğitimde Şiddet ve Öğretmenlere Yönelik Şiddet

Öğretmenlere yönelik şiddete de değinen Özel, "Son olarak İbrahim Oktugan öğretmenimizin kaybı, eğitim camiasında şiddetin ne kadar yaygın olduğunu gösteriyor. Bu sorunu çözmek için sendikaların ve uzmanların görüşlerine kulak verilmelidir," ifadelerini kullandı.

Özel, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Eğitimde yaşanan tüm bu sorunları çözmek için mücadeleye devam edeceğiz. Gerektiğinde müzakere yapacağız, ancak sonuç alamazsak meydanlar bizimdir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP İstanbul Saraçhane'de Eğitim Mitingi Düzenledi

CHP İstanbul Saraçhane'de Eğitim Mitingi Düzenledi