Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Eğitim Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlere giriş yasağı

Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlere giriş yasağı

İstanbul 13'üncü İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararına rağmen rektörlük, emekli akademisyenlerin yerleşkeye girişlerini sağlayan BUCard uygulamasını kaldırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlere giriş yasağı
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Boğaziçi Üniversitesi'nde, geçtiğimiz yıl başlayan protestolara destek veren akademisyenlere yönelik baskılar devam ediyor. İstanbul 13'üncü İdare Mahkemesi, protestolara destek veren 7 akademisyenin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verdi. Ancak rektörlük, bu karara rağmen emekli akademisyenlerin yerleşkeye girişlerini sağlayan BUCard uygulamasını tamamen kaldırdı.

Akademisyenlerden tepki

Cumhuriyet'e konuşan bilgisayar mühendisliği bölümü başkanı Prof. Dr. Cem Say, "Dünyada böyle bir üniversite yok" tepkisini gösterdi. Say, "Üniversitelerde emeklilik, devlet dairesindeki herhangi birinin emekli olmasıyla aynı şey değil. Hocalık, birinin yerini kolayca doldurabileceğiniz bir meslek değil. Ne kadar uzun süre çalışırsanız alanınızda o kadar iyi oluyorsunuz. Dünya genelinde, çok iyi üniversitelerde 100 yaşında olup hâlâ ders veren hocalar var. Emekli oldu diye kapıdan almamanın kimin aklına geldiğini bir türlü anlayamıyorum. Dünya akademi tarihine 'altın harflerle' yazılacak bir olay" diye konuştu.

Ders vermesi rektörlük tarafından engellenen akademisyenlerden Kaan Öztürk de, 

"Normal bir akademik kurum emekli hocaların girmesini yasaklamayı bırak, ofislerini bile bozmaz. 'Burada çalışmaya devam et, ortamı zenginleştir' der. Ama öyle kurumların başında, oradan nefret eden ve yıkmakla görevlendirilmiş kayyumlar yok tabii" dedi.

Yine ders vermesi engellenen ve 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde yer alan Yaman Barlas da 

"Bize komik geliyor. Ama 'onlar' yolunu bulur. 'Onlardan' olan her emekliye üniversite bir 'görevcik' yaratıp kampusu istedikleri gibi kullanma olanağı tanırlar. Bundan emin olabiliriz. Ülkede ve üniversitede durum çok vahim. Kurumları tahrip etmede hiçbir sınır tanımıyorlar" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Büyükşehir öncülüğünde Antalya Türkiye'nin 100.Yıl kutlamalarına hazırlanıyor

Büyükşehir öncülüğünde Antalya Türkiye'nin 100.Yıl kutlamalarına hazırlanıyor