Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Eğitim bilgisayardan programcılığa!

bilgisayardan programcılığa!

Balıkesir'de Kodlama Haftası kutlamaları devam ediyor. Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen etkinlikler, öğretmenler ve öğrenciler arasında yoğun katılım ile gerçekleştiriliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
bilgisayardan programcılığa!
KAYNAK: İHA

Code Week - Kod Haftası etkinliği, Avrupa çapında çocukların kodlama becerilerini desteklemek için düzenleniyor ve Türkiye dahil 70'ten fazla ülkede uygulanıyor.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 157 farklı etkinlik düzenleyerek en çok etkinlik düzenleyen iller arasında yer alıyor. Bu etkinlikler, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim seviyelerindeki öğrencilere yönelik olarak yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştiriliyor. Etkinlikler, farklı temalar altında robot teknolojileri, 3D yazıcılar, yapay zeka, artırılmış gerçeklik ve daha birçok konuyu içeriyor. Bu sayede öğrenciler kodlama ile tanışıyor ve kodlama becerilerini geliştiriyorlar.

AW068824_02

Kodlama Haftası etkinliklerinde öğretmenler de aktif bir rol oynuyor. Farklı branşlardan gelen öğretmenler, öğrencilere kodlama ile ilgili beceriler kazandırıyorlar. Bu etkinlikler, öğrencilerin analitik düşünme, sistematik düşünme ve problem çözme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

2023 yılının teması olarak "Cumhuriyetimizin 100. Yılında Kodlayalım" seçilmiş, ve etkinlikler "balikesirmem" mükemmeliyetçilik koduyla gerçekleştiriliyor. Bu etkinlikler, öğrencilerin kodlama becerilerini geliştirmek, farkındalığı artırmak, işbirliğini teşvik etmek ve kodlama kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla düzenleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın rekor peşinde! Gram altın 1 ay sonra yeni zirveye hazırlanıyor

Altın rekor peşinde! Gram altın 1 ay sonra yeni zirveye hazırlanıyor